Eveniment-Social

IATA CU CE MEDII SE VA INTRA IN LICEELE SI COLEGIILE din judetul Iasi, dupa publicarea REZULTATELOR finale la EVALUAREA NATIONALA 2017

Publicat: 30 iun. 2017
1

Dupa centralizarea contestatiilor de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, a notelor de la Evaluarea Nationala (EN), la disciplina Limba si Literatura Romana au fost depuse 289 de contestatii, in timp ce la Matematica sunt depuse 311 contestatii.

Citeste si : Rezultatele elevilor ieseni la Evaluarea Nationala

In total, 600 de note au fost contestate, ceea ce reprezinta aproximativ zece la suta din numarul absolventilor de clasa a VIII-a din Iasi, in sesiunea 2017. Paradoxal, cu toate ca la Matematica s-au inregistrat foarte multe note de 10, tocmai la aceasta disciplina s-au depus cele mai multe contestatii. De reamintit, ca rezultatele finale la EN au fost publicate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) ieri, 30 iunie 2017.

VEZI AICI REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NATIONALA 2017, DUPA SOLUTIONAREA CONTESTATIILOR

„Nu s-a inregistrat o modificare spectaculoasa a numarului de medii peste cinci datorita faptului ca numarul notelor care au crescut in urma contestatiilor depaseste cu putin numarul notelor care au scazut. Numarul mediilor de 10 a crescut de la 37, la 38. Cinci elevi au depasit, la Matematica, pragul notei cinci, in urma contestatiilor. Numarul elevilor cu medii sub cinci a ramas neschimbat: 932. Numarul contestatiilor depuse in vara anului 2016 a fost mult mai mare anume 1.158″, au transmis oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Citeste si : EXCLUSIV! Caz infiorator la un colegiu de elita din Iasi. Afla ce a putut sa pateasca un elev olimpic – FOTO 

Pe de alta parte, fata de anul trecut, ultimele medii de admitere la marile colegii din judet precum Emil Racovita, Costache Negruzzi, Mihai Eminescu, National, Grigore Moisil la specializarile Filologie, Stiinte ale naturii sau Matematica-Informatica vor creste cu aproximativ 30 sutimi.

Acest lucru ar putea duce ca ultimele note de intrare sa fie si peste 9.60. De precizat ca, din acest an scolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea in liceu va fi de 20 la suta, fata de 25 la suta pana acum. Astfel, este foarte important rezultatul de la examenul scris, media de la cele doua probe reprezentant 80 la suta din media de intrare in ciclul liceal.

Citeste si : Rezultate INGRIJORATOARE la simularea examenului de Evaluare Nationala la Iasi

Urmeaza ca intre 3 si 6 iulie – completarea optiunilor în fisele de înscriere si introducerea în baza de date computerizata a datelor din fisele de înscriere. Intre si 4-7 iulie – verificarea de catre candidati si parinti a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor si listarea fiselor corectate din calculator. In final, pe 12 iulie – repartizarea computerizata în învatamântul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 pâna la data începerii cursurilor anului scolar 2017-2018.

Citeste si : Rezultatele finale ale elevilor ieseni la Evaluarea Nationala

Citeste si : Cu ce probleme s-au confruntat elevii care au sustinut proba de matematica la Evaluarea Nationala

Adauga un comentariu