Arheologie

Iata cum arata cea mai batrana creatura de pe Pamant

Publicat: 14 nov. 2013
Ming, o scoica de 507 ani, s-a dovedit a fi cea mai veche creatura de pe Terra asta pana cand oamenii de stiinta au omorat-o, deschizand-o pentru a-i verifica varsta.
Varsta scoicilor poate fi aflata prin numararea inelelor de crestere de pe exteriorul cochiliei, asa cum se face si in cazul copacilor. Initial, cercetatorii de la Universtitatea Bangor, din nordul Scotiei, au numarat 405 inele vizibile.
Daily Mail scrie ca Ming a supravietuit Reginei Elizabeta I, razboiului civil din Marea Britanie, a trecut prin doua razboaie mondiale si a fost martora Iluminismului, insa a sfarsit prin a fi ucisa de oamenii de stiinta, care au vrut s-o studieze in detaliu.
Dupa deschiderea cochiliei, cercetatorii au fost uimiti sa observe ca numarul de inele vizibile in interior era mult mai mare, de unde au dedus si varsta reala a molustei – de 507 ani, potrivit stiri24.net.
Prin analiza izotopilor de oxigen din inelele de crestere, cercetatorii pot descoperi temperatura oceanului, la momentul in care Ming s-a nascut.
Ming a fost descoperita in urma unor cercetari sponsorizate de fundatia “Help the aged”, ce aveau ca scop descoperirea secretului vietii foarte lungi a acestor vietuitoare.


loading...

Adauga un comentariu