Telefoane mobile

Iata cum arata hardware-ul lui Nokia 808 PureView – FOTO

Publicat: 07 mai 2012

Nokia 808 PureView ne-a surprins cu pozele de foarte buna calitate, obtinute cu ajutorul camerei foto de 41 MP, ascunsa intr-o carcasa putin cam groasa pentru un smartphone modern.

Nokia 808 PureView - vazut din lateral

Acum avem ocazia sa vedem exact ce se ascunde sub carcasa lui Nokia 808 PureView, incercand sa intelegem de ce noul smartphone este atat de voluminos.

Nokia 808 PureView - camera foto cu lentile Carl Zeiss

Asa cum puteam deduce si din lista cu specificatii, hardware-ul lui 808 PureView este unul destul de banal, pana ajungem la modulul camerei foto cu lentile Carl Zeiss – atat de voluminoasa incat inginerii Nokia au recurs la decuparea placii electronice a telefonului, pentru a-i face loc imediat sub ecranul de 4 inch.

Nokia 808 PureView - placa de baza

Fara indoiala, folosirea unui sistem de lentile atat de gros este mai mult decat un compromis facut pentru acomodarea senzorului de 41 MP, Nokia preferand aceasta solutie pentru a garanta poze lipsite de defectele specifice camerelor foto ultra-compacte, instalate de obicei pe telefoane mobile.

Nokia 808 PureView

Ansamblul optic cu distanta focala mare permite obtinerea unor poze clare, cu paleta bogata de culori, in care se regasesc efecte fotografice intalnite de obicei doar la camerele foto profesionale, cum este efectul depth-of-field, vizibil in pozele obtinute de aproape.loading...

Adauga un comentariu