Casa si gradina

Iata cum sa alegi culoarea unei perdele

Publicat: 12 iun. 2019
6

Decorarea casei este una dintre cele mai frumoase preocupari pentru femei. Aranjarea spatiului in care traim ne face mult mai relaxate, mai fericite si mai implinite. A stii sa te joci cu culorile,cu modelele si cu stilurile este, cu adevarat, o munca grea si placuta. 

Atunci cand alegeti perdelele, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. Primul dintre acestea il reprezinta paleta cromatica. Trebuie sa tineti cont de culorile in care este decorata camera de zi, pentru a putea alege perdelele potrivite. In acest sens, aveti doua optiuni: fie optati pentru perdele in aceleasi culori cu ale livingului, mergand pe o combinatie ton sur ton, fie alegeti unele intr-o culoare contrastanta. In cel de-al doilea caz, este de preferat, insa, ca in incapere sa nu fi folosit multe culori, pentru ca apoi spatiul risca sa devina foarte incarcat.
Culorile peretilor si mobilei iti vor da o idee despre ce culori sa pui la fereastra. In functie de culorile pe care le-ai ales pentru camera, iata cateva sfaturi pentru cum alegi perdelele si draperiile, in functie de culorile din camera.

Daca nu te poti hotari asupra culorii, alege o perdea sau o draperie care se potriveste cu majoritatea obiectelor de mobilier din camera. Aspectul obtinut va fi unul elegant si stilat. Daca optezi pentru o culoare aprinsa si nu doresti ca rezultatul sa fie unul prea obositor privirii poti aplica pe draperii sau perdele niste borduri ornamentale.

Vezi si: Cum alegi perdelele. Sfaturile de care trebuie sa tii cont
 
Perdele lungi vs. perdele scurte
Perdelele lungi sunt recomandate in camerele inalte, in mod deosebit in living. Acestea au un aspect elegant, luminos si transforma imediat atmosfera unei camere. In schimb, sunt mai greu de intretinut fata de perdelele mai scurte. Necesita accesorii pentru a le putea tine aranjate, cum sunt inelele sau ciucurii.

Perdelele scurte sunt recomandate, in schimb, bucatariilor. Nu este, insa, o regula stricta, astfel ca se accepta perdelele scurte si in dormitor, de exemplu. Daca te confrunti cu un spatiu foarte mic, perdelele scurte ar putea fi salvarea ta, intrucat iti permit mobilarea camerei in dreptul ferestrei – poate cu o noptiera sau un birou.

 

Adauga un comentariu