Local

Iata cum se circula in prezent, la Iasi. Ninsoarea ingreuneaza traficul pe arterele din oras – FOTO

Publicat: 19 nov. 2018

Ninsoarea care s-a abatut asupra Iasului a facut ca in mai toate cartierele sa se circule cu dificultate.

In zone precum Independentei, Fundatie, Copou, Pacurari si mai ales zona Garii se circula mult mai greu. Mai grav este si faptul va utilajele de deszapezire abia se vad pe arterele din oras. 

Comandamentul de Iarna al Municipiului functioneaza non-stop, astfel incat municipalitatea este pregatita sa intervina oricand si oriunde ar putea aparea probleme din cauza vremii.

Vineri, 16 noiembrie, primarul Mihai Chirica a inspectat baza Citadin SA din zona podului Sf. Ioan, acolo unde functioneaza si dispeceratul Comandamentului. La acel moment, Citadin SA, Servicii Publice SA, Salubris SA si Compania de Transport Public SA aveau la dispozitie, in total, 152 de utilaje si autovehicule, cu 11 mai multe ca in sezonul trecut. Din numarul total de autovehicule si utilaje, 85 sunt ale societatilor comerciale ale municipalitatii, iar restul sunt inchiriate de Citadin SA. Dintre autovehiculele municipalitatii, noua sunt noi (sase autovehicule cu incarcator frontal si sararita automata ale Citadin SA, doua autospeciale ale Salubris SA si una a Servicii Publice SA).

Tot atunci, cele patru societati aveau in stocuri, in total, 3.775 de tone de sare, 58 de tone de clorura de calciu, 2.275 de tone de nisip si 300 de tone de material antiderapant preparat. De asemenea, societatile au incheiat contracte ferme pentru completarea stocurilor si asigurarea combustibilului pe masura necesitatilor.

Eventualele probleme legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numarul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme aparute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numarul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Politiei Locale poate fi contactat la numarul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais•yahoo.com.

Adauga un comentariu