Diverse

Iata cum va fi vremea de Paste in Romania

Publicat: 24 apr. 2019
6

Meteorologii au emis o prognoza meteo pentru urmatoarea perioada, astfel ca am aflat cum va fi vremea de Paste in Romania.

Multi romani aleg sa petreasca vacanta de Paste acasa si isi planifica activitatile si in functie de vreme. Meteorologii au emis o prognoza meteo care cuprinde si cele cateva zile destinate sarbatorii pascale. Daca trebuie sa luam cu noi si umbrele in noapte de Inviere, ne spun specialistii ANM. 

Cum va fi vremea de Paste in tara Meteo Paste 2019 in Banat.
 Desi se vor semnala cresteri ale temperaturii in urmatoarea perioada, din 26 aprilie se va raci din nou, iar valorile termice vor suferi variatii de la o zi la alta, astfel ca media regionala a maximelor se va incadra in jurul a 21 de grade Celsius. Daca in noaptea de 27 aprilie, minima va atinge valoarea de 11 grade, ulterior acestei date temperatura nocturna va fi in scadere, spre medii de 8 – 10 grade. Vor fi si sanse de ploi insemnat cantitativ, pe arii extinse ale acestei zone, cu precadere dimineata si seara, cel mai probabil in jurul datei de 27 aprilie.

Meteo Paste 2019 in Crisana.
 Se va incalzi pana in data de 26 aprilie, iar temperatura aerului va atinge valoarea de 26 de grade. Din 27 aprilie, regimul termic diurn va avea usoare fluctuatii, iar maximele se vor incadra intre 19 si 22 de grade in medie. Exista sanse sa creasca valorile termic in jurul datei de 30 aprilie. Minimele termice nocturne vor atinge 11 grade in data de 27 aprilie. Vor fi intervale de timp in care va ploua, pe arii mai extinse si mai insemnat cantitativ, cel mai probabil in jurul datei de 27 aprilie. 

Meteo Paste 2019 in Transilvania.
 Pana in data de 26 aprilie se va incalzi accentuat, iar media regionala a maximelor va ajunge in jurul valorii de 23 de grade Celsius. Ulterior, in zilele de 27 si 28 aprilie, temperaturile diurne vor scadea pana spre 19 grade. Valori mai ridicate se vor inregistra in jurul datei de 30 aprilie. Minimele vor creste pana in 27 – 28 aprilie la o medie de 7 grade, apoi vor scadea pana la 5 – 6 grade. Vor fi intervale de timp in care va ploua, pe arii extinse si mai important cantitativ, cel mai probabil in jurul datei de 27 aprilie. 

Vezi si: Traditii crestin ortodoxe de Pasti

Meteo Paste 2019 in Maramures. 
Valorile termice diurne vor creste pana la o medie de 25 de grade Celsius in jurul datei de 26 aprilie, dar ulterior acestei zilei vor exista fluctuatii, iar maximele se vor incadra intre 19 si 22 de grade. Cele mai ridicate valori vor fi in 30 aprilie si 1 mai. Media valorile termice nocturne va creste pana spre 10 grade in jurul datei de 27 aprilie, apoi va scadea pana pe la 7 grade. Va ploua mai semnificativ si pe arii mai extinse in jurul datei de 27 aprilie. 

Meteo Paste 2019 in Moldova.
 Temperatura aerului va marca o crestere in jurul datei de 26 aprilie, cand va ajunge la 22 grade Celsius, apoi maximele vor varia intre 20 si 21 de grade, cu probabilitatea sa fie usor ridicate in intervalul 30 aprilie – 1 mai. Valorile termice nocturne vor ajunge la o medie de 8 grade in jurul datei de 27 aprilie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor sub forma de ploai va fi mai ridicata in perioada 27 aprilie – 5 mai.

 Meteo Paste 2019 in Dobrogea.
 Maximele se vor situa in jurul valorilor de 13 – 18 grade pana in data de 28 aprilie si ulterior vor creste pana spre 19 – 21 de grade. Minimele vor ajunge de la 6 grade la 10 – 11 grade in preajma zilei de 5 mai. Este posibil sa apara ploi slabe cantitativ, pe arii restranse, dupa data de 27 aprilie.

 Meteo Paste 2019 in Muntenia.
 Pana in data de 27 aprilie, maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius. Apoi, variatiile termice nu vor fi importante, media regionala a temperaturii aerului situandu-se in jurul valorii de 23 de grade. Si minimele vor avea o usoara crestere din 27 – 28 aprilie, astfel ca vor ajunge la 8 – 9 grade Celsius. Vor fi intervale de timp in care va ploua, pe arii mai extinse, cel mai probabil in jurul datei de 27 aprilie. 

Meteo Paste 2019 in Oltenia.
 In aceasta zona, maxima se va situa intre 18 si 24 de grade, cele mai ridicate valori inregistrandu-se in intervalul 30 aprilie – 1 mai. Media minimelor se va situa in jurul valorilor de 5 – 9 grade pana in data de 28 aprilie si ulterior va creste pana la 8 – 9 grade. Se vor inregistra conditii de ploaie mai insemnata cantitativ si pe arii mai extinse, mai ales dimineata si seara, in jurul datei de 27 aprilie.

Cum va fi vremea de Paste la munte
 La munte, pana in data de 26 aprilie vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca maximele vor ajunge in juru valorii de 14 grade Celsius. Ulterior, valorile termice vor scadea pana spre 10 – 12 grade. Minimele se vor incadra intre 2 si 4 grade. Dupa data de 27 aprilie se vor semnala precipitatii insemnate cantitativ, pe arii mai extinse.

 Cum va fi vremea de Paste la mare
 In zona litoralului, vremea va fi frumoasa si cerul mai mult senin pana in data de 28 aprilie. Se vor inregistra maxime cuprinse intre 12 si 14 grade, iar minimele vor cobori pana la 8 – 9 grade. In 29 aprilie, temperaturile scad cateva grade si poate aparea chiar fenomenul de burnita. Ulterior acestei date, vremea se va indrepta si va aparea din nou soarele.

Cum va fi vremea de Paste in Bucuresti
 In Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vremea se va incalzi treptat pana in data de 27 aprilie, cand maxima va atinge 22 de grade Celsius. In noaptea de 27 – 28 aprilie se arata conditii de ploaie si chiar burnita, iar minima se va situa in jurul valorii de 10 grade. Bucurestenii ar putea avea parte de precipitatii moderate pe tot parcursul zilei de 28 aprilie. Si in urmatoarele zile sunt sanse ridicate de ploaie, iar maximele se vor incadra intre 12 si 17 grade. Din data de 2 mai, cerul va fi variabil, iar temperaturile incep sa creasca din nou, astfel incat maximele ar putea atinge 22 de grade, potrivit meteo.ournet.ro.
 

Adauga un comentariu