Actualitate

Iata de ce este bine sa folosesti fixativ de par pentru puloverele din lana

Publicat: 21 nov. 2018
17

Este sezonul in care purtam cel mai des puloverele din lana sau din bumbac. Si deseori se intampla ca acestea sa se scamoseze de la primele purtari, deoarece au fire pufoase, care se electrizeaza in combinatie cu celelalte haine. Si totusi exista o solutie pentru aceasta problema – fixativul de par. Iata care este explicatia!

Puloverele de lana sau din alte fibre naturale se scamoseaza mult mai repede decat hainele din materiale sintetice. Firele lor moi si pufoase se deterioreaza mai repede, chiar daca au mult mai multe avantaje, deoarece sunt mai calduroase si mai fine.

Fixativul previne scamele incalcite

Foloseste fixativ de par frumos parfumat sa pulverizezi un strat foarte fin pe puloverele de lana. Combinatia de alcool si diverse pulberi fine din acest produs cosmetice intareste fibrele naturale si previne scamosarea, chiar daca se freaca de celelalte haine.

Ai grija sa pulverizezi fixativul de la o distanta de aproape 20-30 cm si sa folosesti foarte putin. Nu este nevoie de o cantitate mare. Apoi lasa puloverul sa stea cateva minute la aer, sa se usuce si sa se aeriseasca. Poate ca nu suporti parfumul din fixativ si nu e nevoie sa mirosi acest parfum toata ziua!

La ce mai e bun fixativul pentru puloverele din lana

Cu ajutorul fixativului, vei vedea ca puloverele sau fustele tale din lana raman mai multa vreme frumoase si fine, fara scame. Cand le speli, este bine sa le speli la un program pentru rufe delicate si sa le intorci pe dos. Dar este mult mai indicat sa le dai la o curatatorie.

Pe langa faptul ca fixativul previne scamele, el previne si moliile. Tratate cu fixativ, hainele tale din lana nu vor mai fi pe placul insectelor daunatoare, care ti-ar strica garderoba intr-o saptamana. Daca mai tii si un saculet cu levantica in sifonier, nu mai ai de ce sa te temi de ele!

Adauga un comentariu