Diverse

Iata de ce nu trebuie sa pastrezi legume in frigider

Publicat: 13 mart. 2012

Poti lua exemplu de la supermarketuri: daca magazinele nu pastreaza anumite fructe si legume la frigider, nici noi nu ar trebui sa facem asta.

Legumele care sunt cel mai frecvent puse la frigider, desi nu trebuie, sunt ceapa, cartofii si rosiile. Acestea sunt mult mai delicioase daca sunt pastrate la temperatura camerei.

Cartofi

Frigiderele sunt mult prea reci pentru cartofi si acest lucru cauzeaza transformarea amidonului in zahar. Ei devin, astfel, dulci cand sunt gatiti si nu intr-un mod bun. Acest zahar in plus innegreste prematur cartofii cand sunt pregatiti, devenind un pic mai prosti la gust. Companiile producatoare recomanda pastrarea cartofilor intr-un loc racoros si intunecat. Daca sunt pastrati astfel, pot ramane proaspeti pentru 1-3 saptamani.

Rosii

Si rosiile au o reactie proasta fata de frig: se fac mult mai moi. Cand punem rosiile la frigider, membranele din peretii celulelor sunt vatamate, fapt ce duce la crearea unei texturi moi. Rosiile pot fi pastrate la temperatura camerei, departe de lumina soarelui.

Ceapa

Ceapa, precum rosiile, devine moale la frigider. In plus, aroma sa se va raspandi si pe alimentele de langa ea. Cel mai bine este sa pastram ceapa intr-un loc uscat, pana cand o taiem. Dupa ce o taiem, trebuie pusa la frigider, insa acoperita. Va rezista cateva zile.

Si mai important: niciodata sa nu tineti ceapa si cartofii impreuna. Ambele pot elibera gaze, care vor le vor strica mai repede.

sursa: rtv.net



loading...

Adauga un comentariu