Carte

Iata de unde au fost inspirate basmele copilariei tale: Cenusareasa si Alba ca Zapada!

Publicat: 06 ian. 2015
3

Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici – aceasta se bazeaza pe tragedia lui Margarete von Waldeck, o femeie nobil din secolul 16 din Bavaria. Margarete a crescut in Bad Wildungen, unde fratele sau folosea copilasi pentru a-i lucra mina de cupru. Deformati din pricina muncii lor, acestia erau numiti pitici. Marul otravit este si el prezents un batran oferea fructe otravite lucratorilor si altor copii pe care ii considera hoti.

Mama vitrega a lui Margarete, care o dispretuia, a trimis-o la curtea de la Bruxelles pentru a scapa de ea. Acolo, printul Philip al II-lea al Spaniei a devenit iubitul sau, insa tatal printului nu era de acord cu povestea lor de dragoste. Acesta a ordonat agentilor sa o ucida pe Margarete. Tanara a murit in final otravita, scrie euforia.tv.

Vezi si Feodor Mihailovici Dostoievski, unul din cei mai importanti scriitori rusi

Rapunzel – are la baza o poveste crestina. In secolul trei i.Hr., un negustor pagan, care traia in Asia, isi iubea atat de mult fiica, incat i-a interzis sa aiba petitori. Acesta o inchidea intr-un turn atunci cand el era plecat. Nu se spune cum a devenit parul atat de important, dar fata s-a convertit la crestinism, rugandu-se intens cat tatal sau era plecat, incat rugile sale au ajuns pana in centrul orasului. Negustorul, care a aflat de comportamentul fiicei sale, a dus-o in fata pro-consulului roaman, care a insistat ca tatal sa o decapiteze daca nu renunta la noua ei religie. Tatal ei a facut voia pro-consulului si a fost apoi ucis de un fulger. Tanara a devenit martira Sfanta Barbara in Biserica Ortodoxa din Est.

Vezi si Tolstoi si destinul literar

Cenusareasa – spune de fapt povestea unei grecoaice, Rhodopis, al carei nume inseamna „imbujorata”. Atunci cand era mica, aceasta a fost capturata in Tracia, vanduta ca sclava in jurul anului 500 i. Hr. si dusa in Egipt.

Infatisarea sa neobisnuita a transformat-o intr-o atractie iar stapanul sau nu mai contenea cu darurile scumpe, inclusiv o pereche de pantofi de aur. Acesti pantofi ai lui Rhodopis au fost observati de faraonul Ahmose al II-lea. El a insistat sa o faca una dintre sotiile sale. Desi nu era partenera sa din sange regal, aceasta indeplinea functiile obisnuite pentru nevestele faraonului si ii satisfacea placerile sexuale.

Adauga un comentariu