Actualitate

Iata dovezile spagilor lui Relu Fenechiu! FACSIMIL SI GALERIE FOTO

Publicat: 08 ian. 2012

@ Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta fotografii cu casele pe care Fenechiu le-a ridicat directorilor de la Electrica Moldova si SISEE Moldova, Ioan Turbatu si Traian Mazilu, pentru ca acestia sa incheie cu firmele din grupul „Fene” contracte de peste 2 milioane euro @ Fenechiu a incasat banii dupa ce a livrat celor doua societati de stat niste fiare ruginite, care nu sunt bune de nimic, pe care le-a botezat „componente pentru sistemul energetic” @ In exclusivitate, cotidianul BUNå ZIUA IASI prezinta documentul care demonstreaza ca Fenechiu i-a dat spaga directorului SISEE Iasi, Ioan Ciutea

Dupa cum se poate vedea din fotografiile realizate de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, fostii directori ai Electrica Moldova si SISEE Moldova Iasi, Ion Turbatu si Traian Mazilu, si-au facut ditamai vilele din banii lui Relu Fenechiu. Spaga a fost luata pentru a-i pune acestuia pe tava contracte in valoare de peste 2 milioane euro. Lui Ion Turbatu, Fenechiu i-a construit o vila in municipiul Bacau, pe strada Prelungirea Bradului. Cercetarile efectuate de Directia Nationala Anticoruptie au scos la iveala ca Turbatu detine 760 metri patrati de teren pe care se afla doua cladiri, a caror valoare de impozitare este 992.366 lei. Se pare ca numai unul din cele doua imobile a fost construit in perioada 2000 – 2005 de firma lui Fenechiu, SC Fene Grup SA. In urma verificarilor efectuate de ANAF la Fene Grup, s-a constatat ca aceasta a „investit” 210.594 lei pentru a-i ridica lui Turbatu locuinta de pe strada Prelungirea Bradului. Ambele case din curtea lui Turbatu sunt construite pe trei nivele si ambele au peste 150 metri patrati locuibili.

In ceea ce-l priveste pe Traian Mazilu, in documentele procurorilor se precizeaza ca acesta detine un bun imobil teren plus constructie in suprafata totala de 816 metri patrati pe strada Mihai Eminescu. In orice caz, casa lui Mazilu are peste 200 metri patrati locuibili, fiind construita pe doua nivele. Valoarea de impozitare a imobilelor detinute de Mazilu este de 373.088 lei. S-a constatat, de asemenea, ca, desi in afacerile cu Electrica si SISEE au fost implicate toate firmele lui Fenechiu, adica inclusiv La Rocca, Tehnorom si Euro Plus SRL, de construirea caselor ce reprezinta spaga primita de Mazilu, Ciutea si Turbatu, s-a ocupat numai Fene Grup. Procurorii au constatat ca lucrarile de constructie au fost supravegheate chiar de directorul Fene Grup, Szekely Nagy Alexandru Orest. „Totodata in perioada derularii tranzactiilor dintre cele 4 firme si SISEE Electrica Moldova SA, firma Fene Grup SA avandu-l ca asociat si pe Relu Fenechiu, prin directorul Fene Grup numitul Szekely Nagy Alexandru Orest, a inceput construirea caselor pentru Turbatu Ion, director general al SISEE Moldova, pentru Mazilu Traian director general al SDFEE Electrica Moldova SA si pentru Ciutea Claudiu, fiul lui Ciutea Ioan, director al sucursalei Iasi, folos material care a fost folosit si realizat in considerarea activitatii pe care acestia ca directori ai unitatilor cu capital de stat amintite, activitate care a favorizat castigarea procedurilor de achizitie publica si incheierea de catre cele 4 firme afiliate grupului de interese respectiv La Rocca, Tehnorom, Europlus si Fene Grup a numeroase tranzactii comerciale in valoare de 8.314.715 RON (peste 2 milioane euro) constituita din suma 7.624.301 RON – valoare tranzactii cu componente pentru sistemul energetic si 690.413 RON valoare contracte prestari servicii”, se arata in ordonanta procurorului de incepere a urmaririi penale.

Contractul cu mita luata de Ciutea

Procurorii au mai stabilit ca directorul de la Iasi al SISEE, Ioan Ciutea, a luat spaga prin fiul sau, Claudiu Ciutea. Acesta a primit cadou o casa in cartierul ridicat de Fenechiu pe Bucium, denumit I. C. Bratianu. Procurorii au descoperit ca Relu Fenechiu a „investit” cel putin 82.749 euro pentru a construi casa lui Claudiu Ciutea. Acesta a primit cadou si terenul din cartierul I. C. Bratianu.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in facsimil contractul de vanzare-cumparare incheiat de SC Fene Grup SA. In document nu se prevede ca Ciutea a dat bani pentru terenul respectiv. Este vorba de contractul de vanzare-cumparare cu incheierea de autentificare nr. 383 din 12 martie 2007. Fene Grup este reprezentata de Lucian Fenechiu, fratele baronului PNL. Potrivit actului, SC Fene Grup SA i-a vandut lui Claudiu Ciutea 1.688 metri patrati de teren. Se mai precizeaza ca pretul vanzarii este de 40.003 lei, dar nu este specificata modalitatea prin care s-a platit. Se vorbeste doar despre factura fiscala nr. 84.65936/28.02.2007, emisa inainte de autentificarea contractului. Factura nu demonstreaza ca s-a platit. Acesta nu este un document prin care se poate demonstra ca s-au incasat niste bani. Factura reprezinta o instiintare de plata. De altfel, si in ordonanta de incepere a urmaririi penale se precizeaza ca familia Ciutea nu a platit terenul.

Dosarul penal

Dosarul penal in care se ancheteaza aceste afaceri, cu numarul 205/p/2007, este instrumentat de doi procurori de la DNA Bucuresti. Reamintim ca in acest dosar s-a stabilit un prejudiciu de 1,5 milioane euro, reprezentand contravaloarea fiarelor vechi pe care firmele lui Fenechiu le-a vandut drept „componente pentru sistemul energetic” societatilor Electrica Moldova si SISEE Moldova in perioada 2000 – 2005. Directorii carora Fenechiu le-a ridicat casele au platit fiarele vechi ca si cum acestea ar fi fost piese noi, necesare pentru intretinerea retelelor. Este vorba, printre altele, de transformatoare de energie electrica pe care Fenechiu le-a luat cu cativa lei prin intermediul firmelor unor tigani de la Grajduri si le-a revandut cu miliarde de lei, prin bunavointa directorilor mentionati. De pe urma acestor golanii, Fenechiu a realizat un profit de cel putin 1 milion de euro.

Comentarii
 • Oare cand o sa inceteze bataia asta de joc la adresa acestui popor ? Oare cand o sa inceteze ca SMURDUL sa numai fie inamicul public al cestui popor ? Oare cand o sa inceteze ca SMUDUL sa opreasca crima impotriva acestui popor ? Oare cand SMURDUL va inceta sa isi faca reclama in mass media pe banii grei ai poporului nostru ? Oare cand SMURDUL va trimite la una accident de circulatie un echipaj medical si nu un echipaj EPA –fara pregatire medicala adica doi –trei soladati ? Oare cand SMURDUL va inceta sa mai faca presiuni la Colegiul Medicilor pt a cumpara asigurari de malpraxis celor care nu practica medicina ? Oare cand SMURDUL se va opri de a mai spala bani in tara asta ? Oare cand SMURDUL se va opri sa mai faca trafic de arme in tara asta ? Oare ca timp ii trebuie acestui popor sa afle adevarul despre acesti criminali de la SMURD ? Oare noi romanii cu ce am gresit sa fim batjocoriti si ucisi incet incet de cei de la SMURD ? Oare noi romanii chiar nu intelegem ca un arab arafat s-a pus stapan pe ministerul de interne si a sabotat ambulantza privand-o de masini ? Oare noi romanii nu intelegem cum SMURDUL ne ucide incet dar sigur neasigurandu-ne asistenta medicala ? Oare in tara asta nu sunt asistenti si medici care ar putea lucra la SMURD in locul soldatatilor ? Tot respectul pt acei militari dar rolul lor este sa ne apere de dusmani ! Oare cand o sa inceteze SMURDUL sa mai faca reclame agresive in mass media si sa cumpere mass media ? OARE CAND

 • Fenechiule, ce fetita dragalasa o sa fii tu in celula.
  Se pare ca funia se apropie de par.
  Felicitari domnule ziarist C.M. pt. perseverenta.

 • Cineva, mai sus intreaba cind va inceta bataia de joc la adresa acestui popor.Ca un om care a vazut multe, pot raspunde extrem de concret,desi raspunsul are resorturi profund morale: o asemenea tara,cu o asemenea istorie plina de tradari nu poate fi civilizata decit prin dominatia unui dictator luminat, care sa puna bazele unei societati bazate pe drept incontestabil, adica:
  *.refacerea tuturor privatizarilor societatilor de stat existente pina la *9*9.
  2.accesul capitalului strain in aceste societati in marja de maxim *9%
  3.reformarea intregului sistem de taxe si impozite(itroducerea unui impozit unic, pentru soc. economice, in functie de natura si marimea activitatii, urmind ca repartizare acestora pe sectoare sociale sa le faca ministerul)
  *.flexibilizarea codului muncii
  5.legi extrem de aspre pentru cei ce aduc prejudicii „banului public”, poate chiar pedeapsa cu moartea.
  *.cei ce nu respecta legile din domeniul in care activeaza sa-si piarda acest drept(poate sa pastreze diploma)
  *.sistem de asistenta sociala minimal si fara limita de timp pentru toti, compensat cu legi aspre petru acte de furt si jaf din avutul personal.
  Evident ca la baza unei societati corecte se afla propietatea privata dobindita in conditii incontestabile, numai asa ne vom respecta, indiferent de nivelul social la care ne aflam.

 • Ce va mira toate aceste hotii? Se stie doar ca toti directorii de companii nu au averi, case si masini din munca cinstita, normal ca toti acesti directori cand e vorba sa indexeze salariile celor multi spun ca nu merita sau nu sunt fonduri cand e vorba de buzunarul si clica lor gasesc imediat bani pt asi rotunji averile si buzunarele. Ei sunt numiti in aceste functii cu promisiunea ca vor fi recunoscatori gastilor care i-au propus in functii, isi fac servicii reciproce ei traiesc bine isi aranjeaza si urmasii si cei multi rabda si tac fiindca traim intr-o tara guvernata de hoti si unde nicio institutie nu apara dreptul la o viata decenta a celor multi.

 • fenechiu ,un parsiv ordinar care nu a facut nimic pt iasi numai la afacerile lui se gandea cum sa mai stoarca bugetul din functia de parlamentar,pe care lam ales tot noi

 • Dacă un Primar cum ar fi la Mironeasa cu opt clase si sotu ei veceprimar . Nu pot justifica circa doua milioane de euro din fonduri europene cînd e vorba de control au dat Foc La Primarie. Cei de sus cum sa nu fure ca doar ei îi ajuta sa scape de dosare si puscarie dar nustiu pîna cînd.

 • Din pacate Romania de dupa *99* a fost CONFISCATA de CLEPTOCRATIA securisto-comunista – ce a a considerat ca fiecare functie de conducere pot sa-i IMBOGATEASCA – DISPUNAND ca averea STATULUI sa fie manevrata dupa interesele PRIVATE ale CIOCOILOR POLITICI si acesti fosti si actuali COCOSATI – numiti in functii doar pentru JAF. Apoi ne RANJESC si ne sfideaza cu masinile de colectie , cu CASOAIELE de neamuri proaste , cu toale de firma si alte podoabe – fara CULTURA, educatie si scoala adevarata – ci doar prin IMPOSTURA. Ne MIRAM de ce ROMANIA este condusa de MEDIOCRITATI, de NULITATI , de MIZERII UMANE ? Au creat CARACATITA MAFIOTA formata din interese de JAF- protejati de LEGI – ce si le-au construit in Parlamentul Romaniei si interese ANTIROMANESTI – la care au fost racolati majoritatea acestor MAFIOTI – CIOCOII comunisti. Ca Fenechiu – un baiat de pravalie ce isi invelea salamurile la subsolurile blocurilor din Sf.Lazar – ridicat la rang de „cineva” dandui-se si diploma – sunt majoritatea „ACTIVISTILOR POLITRUCI” ai acestor VREMI. Ganditi ca ar fi vreo deosebire dintre acest Fenechiu – ce si-a cumparat CONTRACTE cu STATUL si acest SIMIRAD – un mediocru ANONIM – scos din NAIVITATEA unor VISATORI – ce si-a cumparat TITLUL de SCRIITOR ? Si ca EI sunt o GRAMADA… Oare ce se poate face pentru ASANAREA ROMANIEI – aceasta este problema ?

 • barvo buna ziua iasi! vedeti la politia locala iasi , subiecte :-abuzuri, -ilegalitati,-magarii, oameni dati afara fara motiv , -avansari de rude, ETC, aveti de lucru mult daca vreti bineinteles

 • cred ca sunteti putin dusi cu capul! sunt ing cadastru si la o locuinta de P+M *5* mp e cava normal dar la una de P+*+S nu pare o cutie de chibrituri la *5* mp locuibili?
  inainte de a scrie un articol va rog mult studiati minimul de suprafata locuibila pt o casa si inmultiti ** mp cu ** mp

 • Un individ fara scrupule, care nu se da in laturi de la nimic, venit din zona Bacaului…cum a venit. Oare celula in care ar trebui sa stea in Dealul Copoului, cam citi mp ar trebui sa aiba ca sa poata incapea unul ca fenechiu? L-as intreba pe individ daca isi mai aduce aminte de Bebe Paparuz de la Ciurea, cel care a fost gasit omorit in casa tatalui sau acum vreo 2-3 ani. Cel care l-a ajutat enorm de mult in campanii, cel care mergea pe la scoli cu ghiozdane cu rechizite si il insotea in multe locuri, rezolvindu-i multe probleme,etc., etc. Mergea la gratare la Ciurea, la Paparuz, pe moca, iar cind s-a produs nenorocirea, musiu relu nu s-a aratat, nu a trimis macar o coroana sau condoleante femiliei, daramite sa ii ajute cu altceva pe amaritii aia. „Sa-ti fie rusine…”, relu fenechiu. Ca nu meriti sa-ti fie scrise cu majuscule numele si prenumele.

Adauga un comentariu