Actualitate

Iata explicatiile oficiale in cazul incendiului provocat la Ateneul Tatarasi

Publicat: 31 oct. 2014
1

@ Dupa incendiul izbucnit, acum doua zile la Ateneu, autoritatile au prezentat datele oficiale legate de cauzele acestuia @ De asemenea, pentru o perioada, activitatea institutiei va fi suspendata

Ieri, atat reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, cat si conducerea Ateneului Tatarasi, respectiv reprezentantii firmei al carei muncitor ar fi provocat incendiul la institutia de cultura (eveniment petrecut in data de 30 octombrie 2014 – n.r.) au derulat o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele izbucnirii flacarilor. In acest context, oficialitatile au prezentat datele complete legate de nefericitul incident.

Citeste si: EXCLUSIV. Incendiu la Ateneul Tatarasi. Intervin pompierii – UPDATE GALERIE FOTO, VIDEO

„In cladire se aflau angajatii Ateneului si ai Bibliotecii Asachi, care au fost evacuati in siguranta conform procedurilor PSI, sub supravegherea personalului de specialitate din cadrul Ateneului. Conform procesului-verbal de interventie cu nr. 589/ 30.10.2014 intocmit de ISU, incendiul a fost cauzat de flacara unei lampi cu combustibil gazos utilizata de catre un angajat al firmei de constructii ce efectua lucrarile de reconstruire a acoperisului. A fost afectata o suprafata de circa 200 mp din acoperis, planseul si peretele din rigips a salii de spectacole. Spatiile interioare ale cladirii si fondul de carte al bibliotecii nu au fost afectate. Toate activitatile institutiei au fost suspendate pana la efectuarea expertizelor necesare si a evaluarii pagubelor produse”, au transmis reprezentantii Ateneului. Pe de alta parte, pagubele produse, atat cele exterioare, la acoperis, cat si cele interioare, de la sala de spectacole vor fi remediate si acoperite de firma de constructii (SC Sigma Aps Construct SRL Iasi – n.r.), in cazul in care rezultatul anchetei va stabili faptul ca vina exclusiva asupra producerii incendiului apartine constructorului.

Citeste si: O importanta cladire din Iasi a fost cuprinsa de flacari! Ar fi putut avea loc o mare tragedie – GALERIE FOTO, VIDEO

„Ancheta este in curs de derulare si vom reveni cu informatii dupa finalizarea acesteia. Lucrarire de reconstruire a acoperisului cladirii au inceput pe 24 martie 2014, conform contractului cu nr. 4188/05.12.2013 atribuit in urma procedurii publice de cerere de oferte. Acestea au fost finalizate pana la data producerii evenimentului in proportie de 95 suta”, mai spun reprezentantii institutiei de cultura. De reamintit ca, in anul 1997, fostul primar al Iasului Constantin Simirad a demarat proiectul de realizare a actualei cladiri a Ateneului. Acestea au fost finalizate in anul 2003, iar investitia totala, la acele vremuri, a fost de 50 miliarde lei vechi.

Citeste si: Simirad sustine finantarea Ateneului din Tatarasi

Adauga un comentariu