Actualitate

Iată firul evenimentelor de la criminalul din Onești! Gheorghe Moroșan ar fi premeditat crimele, susţin procurorii

Publicat: 08 mart. 2021
colaj cu Gheorghe Moroșan și intervenția ambulanței la crimele de la Onești
Gheorghe Moroșan ar fi premeditat crimele de la Onești, o spun procurorii care se ocupă de caz în prezentarea firului evenimentelor

Procurorii au formulat o cerere de arestare pe numele lui Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești. Aceştia sunt de părere că bărbatul a plănuit totul. De altfel, aceştia au explicat firul evenimentelor care a dus la oribilele crime petrecute pe data de 1 martie 2021.

Conform comunicatului emis de autorităţi, Gheorghe Moroșan s-a deplasat la locuinţa în care a avut loc incidentul, cu un cuţit care avea o lamă de 27 de cm, un spray paralizant dar şi coliere de legat. Cele două persoane au murit din cauza unei hemoragii provocate de loviturile de cuțit.

Iată filmul tragediei de la Onești, conform procurorilor

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Gheorghe Moroșan care, în aceste momente se află incă internat la spital. Aceştia au întocmit şi firul tragediei de la Onești. Gheorghe Moroșan a fost anunţat în prealabil de mai multe persoane asupra faptului că în apartamentul pe care tocmai îl pierduse se află mai multe persoane. Acesta a venit la locul tragediei cu un cuţit, doua spray-uri cu piper dar şi mai multe coliere cu care, ulterior, i-a legat pe cei doi muncitori:

” Din mijloacele de probă administrate în cauză până în prezent, au rezultat următoarele:

Inculpatul M.G. a locuit în apartamentul din str. Stirenului nr. 1, sc. B, ap. 11, Mun. Oneşti, împreună cu soţia sa, M.A. În cursul anului 2009/2010, ca urmare a unei sentinţe civile, M.G. şi M.A. au fost nevoiţi să părăsească locuinţa care a trecut în proprietatea persoanei juridice S.C. C. S.A.

La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil. Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina să s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. ”

Ușa de la imobil nu era închisă, Gheorghe Moroșan intrând fără să forţeze calea de acces

În continuarea comunicatului se prezintă, pas cu pas cum ar fi avut loc tragedia. Gheorghe Moroșan s-a deplasat la apartamentul cu pricina şi pentru că ușa nu era închisă, acesta a intrat în apartament fără să o forțeze. După ce a intrat în apartament, Gheorghe Moroșan a închis uşa de acces în apartament, folosind o cheie care se afla în yala respectivă.

Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

Criminalul a sunat la numărul unic de urgentă

După ce s-a asigurat că uşa imobilului este închisă, criminalul Gheorghe Moroșan i-a privat în mod ilegal de libertate pe cele două victime şi ulterior a sunat la numărul unic de urgentă 112. După ce poliţiştii au venit la faţa locului, criminalul i-a condus pe cei doi bărbaţi pe un balcon unde a continuat negocierile cu organele legale:

La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

Mortul este de vină pentru tragedie

Concluzia oamenilor legii este destul de simple. În pofida faptului că negocierile au negociat, mortul este de vină. Concret, procurorii arată faptul că în cursul orei 17.00 după ore de negocieri şi după ce oamenii legii i-au închis telefonul fiicei lui Gheorge Moroșan, cea care sunase să aplaneze conflictul, una dintre victime ar fi făcut un gest de autoapărare, moment în care Gheorghe Moroșan a început să îi lovească cu lama pe cei doi.  După ce au constatat că Moroșan a început să agreseze victimele, trupele speciale de la SIAS au intrat în forţă în casă, împuşcându-l pe criminal:

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit.

La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână.

După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare. se arată în comunicat.

Comentarii
  • La cum sunt facute legile in Romania,si daca politia ar fi împușcat criminalul tot ei ar fi fost vinovati pe motiv că nu au negociat cu criminalul! In asemenea cazuri nu cred ca trebuie sa stai la negociere multe ore,daca timp de 1/2 ora cel in cauza nu înțelege ca trebuie sa elibereze ostatici atunci trebuie împușcat si sa nu se mai caute motive poliției de ce a procedat asa. In multe cazuri politia nu acționează de frica din cauza legilor proaste!

Adauga un comentariu