Actualitate

Iata in ce apartamente de lux aleg sa se mute oamenii bogati ai Iasului

Publicat: 05 mart. 2014
1

@ Acestea sunt unele dintre cele mai luxoase blocuri din Iasi, in care cei cu venituri mari aleg sa se mute @ Imobilele se afla atat in centru, cat si la iesirea din oras si sunt inconjurate de verdeata sau constructii moderne

Atunci cand vine vorba de locuinte, cei care au conturi grase nu aleg intotdeauna casele sau vilele uriase. Multi dintre ei prefera viata la bloc, dar intr-un apartament luxos, confortabil si spatios, care sa le poata satisface pretentiile de trai. Astfel de locuinte e depasesc pretul de 1.000 de euro/mp si se gasesc in diverse zone ale orasului. Un imobil cu astfel de apartamente a fost construit la iesirea din oras, pe dealul Copou.

Citeste si: Nu ai sa crezi care e locul preferat de englezii si americanii care vin la Iasi – FOTO

In fata acestuia se afla podgoria Liceului Agricol, iar in vecinatatea din dreapta este padurea Liceului Pedagogic. Preturile sunt pe masura conditiilor, iar cei care au dorit aici un apartament au fost nevoiti sa scoata din buzunar aproximativ 1.080 de euro/mp. Imobilul are apartamente cu doua, trei sau patru camere, care au suprafate intre 98 si 196 mp, dar si trei penthouse-uri cu suprafete cuprinse intre 240 si 350 mp. Cel care a proiectat imobilul din Copou este marele arhitect Constantin Lepadatu, unul dintre cei mai apreciati oameni din domeniu si membru fondator al Ordinului Arhitectilor din România.

Citeste si: Cartier nou de vile in Viticultori

„Este un loc foarte frumoasa, e mai mult decat incantator. Blocul a fost construit de regretatul arhitect Lepadatu. Liniile arhitecturale sunt molcome, cu diferite puncte forte. Culorile sunt pamantii, ocru, cafea cu lapte. Exista elemente de fier forjat, care dau un aspect retro, dar ceva mai luxos de atat. A fost folosita si multa piatra naturala, iar in interior s-a placat in multe locuri cu marmura”, spune arhitectul Klaus Iarcuczewicz.

Apartamente de lux in zone centrale si periferice

In spatele Parcului Copou este un alt complex rezidential, care are preturi de circa 1.000 de euro/mp. Cei care si-au cumparat aici apartamente beneficiaza mai ales de locuri de relaxare si spatii verzi. Multi cetateni din Statele Unite ale Americii si Marea Birtanie, directori ai unor mari companii, avocati sau profesori universitari, care au si afaceri, au ales sa cumpere aici locuinte. Oamenii cu bani prefera chiar si zona Nicolina Rond-Vechi, acolo unde apartamentele au un pret de circa 1.030 de euro/mp.
Apartamente de lux se gasesc si in zona Breazu, iar aici au ales sa se mute cei care au cautat o zona linistita, cu terenuri impadurite. Peisajul verde este unul cum rar gasesti in alte zone ale Iasului. Apartamentele au fost scoase la vanzare cu pretul de 1.000 de euro/mp. Cei care isi doresc o locuinta in centrul Iasului se orienteaza catre proiectul imobiliar ce se ridica langa Palas Iasi si care are preturi de la 1.200 de euro/mp.

Citeste si: Bloc de lux, oferit cadou la Iasi! Norocosii sunt sefii unei companii publice – FOTO

Comentarii
  • ” marele arhitect Constantin Lepadatu, unul dintre cei mai apreciati oameni din domeniu si membru fondator al Ordinului Arhitectilor din România ”
    ARGITECTUL LEPADATU ? ? ? DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

Adauga un comentariu