News Flash:

Iata lista completa a copiilor inscrisi la clasa pregatitoare in judetul Iasi

30 Aprilie 2013
7542 Vizualizari | 2 Comentarii
• Inspectoratul Scolar Judetean a publicat lista cu situatia inscrierilor la clasa pregatitoare, la finalul primei etape • Dupa ce au fost centralizate datele cu toti micutii admisi pe locurile disponibile, dar si toate cererile nesolutionate pana la finalizarea acesteia, au fost inregistrate 7.900 de inscrieri, iar 2.759 locuri au ramas libere, in 152 de unitati • Scolile generale Otilia Cazimir si George Calinescu se afla in top cinci, la nivel de tara, dupa numarul de parinti care au optat pentru acestea

Date finale publicate, in judetul Iasi, dupa finalizarea primei etape a inscrierilor la clasa pregatitoare, prezinta o serie de cifre paradoxale. Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), prof. dr. Camelia Gavrila, a prezentat detaliile si concluziile privind acest proces. "In primul rand as vrea sa va spun, asta cu aproximatie, ca avem peste 7.900 de copii inscrisi la clasa pregatitoare in judetul Iasi. Dintre acestia, 618 provin din alte circumscriptii decat cea de care apartin. Mai departe, din cei 618, 216 nu au fost selectati deloc, iar 111 au beneficiat de inscriere in afara circumscriptiei din care proveneau, in timp ce 105, in conditiile in care parintii nu au bifat pe fisa de inscriere si cea de-a II-a optiune, respectiv intoarcerea la circumscriptia de care apartin, risca sa nu-si mai poata inscrie copiii la clasa pregatitoare. Pe de alta parte, avem suplimentate 13 clase pregatitoare, dintre care doar una singura in judet, respectiv Larga Jijia - Movileni. Cele din municipiu sunt Otilia Cazimir - 3 clase, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Colegiul Costache Negruzzi, George Calinescu, Alexandru cel Bun, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Liceul Waldorf, Titu Maiorescu si Gheorghe Marzescu. Supra-aglomerarea unor unitati din centrul orasului Iasi are la baza faptul ca multe persoane care locuiesc in zona metropolitana, in comune precum Rediu, Valea Lupului, Miroslava sau Ciurea, dar care au serviciul in oras, au preferat sa-si inscrie copiii la scolile anterior mentionate. Totusi, parintii au preferat acest lucru pentru ca si-au dorit educatori si invatatori de calitate sau pentru infrastructura. Aici nu putem insa sa facem o analiza calitativa clara si, pentru a argumenta ideea me,a pot sa va dau exemplu Scoala Generala Mihai Codreanu, situata in zona Independentei, vizavi de Liceul Economic de pe Sararie, unde au ramas 50 de locuri libere, cu toate ca este o unitate foarte buna", a declarat Gavrila.

Doua scoli din Iasi, in top national

Ieri, la Prefectura Iasi, conducerea Inspectoratului Scolar a derulat o videoconferinta cu ministrul Educatiei Nationale (MEN), Remus Pricopie. Acesta a confirmat faptul ca la nivel national, dupa numarul de copii inscrisi, doua unitati de invatamant din judetul Iasi se afla in top 5. "Asa cum ne-a transmis si astazi (ieri - n.r.) domnul ministru Remus Pricopie, pe locurile IV si V, din perspectiva numarului de copii inscrisi se afla scolile generale Otilia Cazimir, respectiv George Calinescu. Aici nu as vrea, repet, sa fac o evaluare calitativa, ci doar sa arat faptul ca ceea ce s-a intamplat la Iasi arata ca a fost o emulatie si ca poate fi considerat ca un reper pentru prima etapa a inscrierilor la aceasta forma de invatamant, pentru intreaga tara. Am avut parinti mai informati, constienti ca au o a doua optiune posibila pe langa zona de circumscriptie, care au participat cu micutii la evaluarea psihosomatica", a mai precizat prof. dr. Camelia Gavrila. Cea de-a doua etapa de inscriere la clasa pregatitoare este programata în perioada 8-17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi într-o unitate de învatamânt, dupa prima etapa. Lista finala va fi publica în data de 24 mai.

Vezi aici lista copiilor admisi

Vezi aici cererile nesolutionate

Vezi aici locurile ramase libere

Vezi situatia inscrierilor la clasa pregatitoare

Vezi aici situatia inscrierilor la clasa pregatitoare

VEZI AICI RAPORTUL OFICIAL AL MINISTERULUI EDUCATIEI PENTRU CLASA PREGATITOARE IN JUDETUL IASI
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

clasa pregatitoare isj camelia gavrila inscriere invatatori men
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

BLACK  | #349481
primele 2 linkuri duc la acelasi pdf (orele sapte si douazecideminute)...poate se remediaza
Vasile Petcu  | #349491
UNDE E LISTA CU CEI ADMISI?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2461 (s) | 23 queries | Mysql time :0.126802 (s)