Eveniment-Social

Iata lista strazilor din Bucium, care vor fi reabilitate de Primarie

Publicat: 10 iul. 2016

Municipalitatea ieseana a trecut la modernizarea unor artere in oras. Consilierii locali vor analiza investitia din zona Bucium, proiectul vizand refacerea mai multor strazi din cartierul respectiv. Astfel, plenul Consiliului Local va trece la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru strada I.C. Constantineanu, strada Petre Vancea, strada Mosu si strada Ogorului. In cazul strazii I.C. Constantineanu, municipalitatea intentioneaza refacerea pe o lungime totala de 700 metri, valoarea investitiei fiind de 1,3 milioane lei, durata de executie a proiectului fiind estimata la 6 luni. In privinta strazii Petre Vancea, municipalitatea ieseana va aloca 995 mii lei pentru a reabilita lungimea de 607 metri a drumului, durata lucrarilor fiind estimata la 6 luni de zile.

In privinta strazii Mosu a fost luata in calcul o investitie de 672 mii lei pentru reabilitarea unei lungimi de 382 metri. Durata de executie a lucrarilor a fost estimata la 6 luni. Si strada Ogorului va fi reabilitata intr-un termen de 6 luni de zile, pentru aproximativ 510 mii lei. Proiectul prevede reabilitarea strazii pe o lungime de peste 286 metri.

„La proiectare s-a tinut seama de functia pe care o va avea strada în cadrul retelei stradale a municipiului Iasi, categoria strazii (drumuri publice în interiorul localitatilor), de planurile de urbanism si de amenajare a teritoriului, utilizarea rationala a terenului, conservarea si protejarea mediului înconjurator, precum si de necesitatea desfasurarii circulatiei în conditii de siguranta si confort. Prin modernizarea anexelor si utilitatilor strazii s-a urmarit realizarea tuturor lucrarilor necesare satisfacerii cerintelor de colectare si evacuare a apelor din zona strazii, asigurarea desfasurarii traficului în conditii de siguranta si confort si aducerea strazii la parametrii impusi de normativele aferente acestor cerinte, în vigoare”, se arata in referatul Directiei Tehnice a municipalitatii.loading...

Comentarii
  • Strada lu` domnu consilier Etienne Ignat nu o faceti? Pai degeaba vrut el sa fie consilier?Pai degeaba a tot marsaluit in campanie si a urlat el pe Drumul Hotilor ca „simplu cetatean” ,nu ca sluga lui Bodea?

Adauga un comentariu