Local

Iată momentul accidentului feroviar din Bacău. Care este starea de sănătate a fetiţei, lovită de tren, aflată la Spitalul Sf. Maria din Iaşi – EXCLUSIV FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 26 ian. 2022
persoană lovită de un tren în gară
O fetiță de 12 ani a fost lovită de locomotiva unui tren într-o gară din Bacău

Ieri, 25 ianuarie 2022, s-a produs un accident feroviar grav la Bacău. O fetiţă de 12 ani a fost lovită de o locomotivă care traversa calea ferată. Momentul cu un puternic impact emoţional a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Pe imagini se poate observa clar cum fetiţa care se afla cu spatele nu vede garnitură de tren şi traversează calea ferată fără a se asigura corespunzător. Minoră se afla în stare gravă şi în aceste momente se afla la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

„O minoră a fost transferată de urgență de la Bacău în urma unui accident feroviar. Aceasta a suferit un politraumatism și a fost internată în ATI – chirurgie plastică. O echipă multidisciplinară intervine în aceste momente și se încearcă salvarea membrului inferior”, a declarat dr. Roșu Solange, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria”.

UPDATE: Care este starea de sănătate a copilei

Dr. Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, a transmis detalii despre starea de sănătate a copilei.

„Fetiţa a fost victima unui accident feroviar. Din declaraţiile ei reiese că a alunecat pe şinele de tren în momentul care trenul a intrat în gară la peron. A fost adusă la noi cu stare generală gravă, însă conştientă şi cu leziuni multiple care au fost investigate imagistic. A intrat imediat în blocul operator şi sub coordonarea unei echipe multidisciplinare a fost stabilizată. Ea este în continuare internată la ATI, pe chirurgie plastică. Este intubata, ventila mecanic. Prognosticul în acest moment este rezervat. În blocul operator s-a reuşit reimplatarea antipiciorului drept cu stabilirea vascularizaţiei membrului respectiv, însă evoluţia va fi bine supravegheată şi se va interveni dacă va fi nevoie, din nou”, a declarat dr. Solange Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Minoră de 12 ani, la un pas de moarte după ce a traversat calea ferată şi a fost lovită de un tren

Fetiţa în vârstă de 12 ani a traversat calea ferată şi a fost accidentată grav. Aceasta a escaladat gardul despărţitor al celor două linii. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale şi poliţiştii. Aceasta a fost transportată la un spital din Bacău, ulterior fiind transferată cu un elicopter la Iaşi.

„Minora de 12 ani, din Bacău ar fi traversat liniile de cale ferată trecând prin trenul oprit la linia II, după care ar fi escaladat gardul despărțitor al celor două linii și, fără să se asigure, ar fi sărit în gabaritul liniei I, moment în care a fost surprinsă și accidentată de locomotivă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Conform IPJ Bacău, locomotiva care a fost implicată în accident nu avea şi vagoane. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident feroviar în județul Iași. O minoră, lovită de garnitura unui tren

Reamintim faptul că în luna decembrie a anului trecut, în judeţul Iaşi, au avut loc două accidente feroviare. O persoană a fost lovită mortal de un tren, iar o alta a ajuns în stare gravă la spital.

„În cursul prânzului în UPU a Spitalului de Copii a fost preluată o adolescentă de 17 ani, victimă a unui traumatism prin accident feroviar. Starea pacientei la venire a fost extrem de gravă, a fost intubată şi ventilata mecanic la locul accidentului. Primul bilanţ lezional a relievat un traumatism cranio-cerebral, lacerație hepatică, lacerație pancreatică, hemoperitoneu şi cu un prognostic rezervat din prisma acestor leziuni. Din cele spuse de martorii de la faţa locului am înţeles că tânăra a încercat să sară dintr-un vagon al trenului în altul în timp ce acesta era în mişcară, nefiind însoţită. Nu putem ştii cu exactitate cum s-a produs. Acum este în ATI, s-a instituit tratamentul maximal, urmează să vedem evoluţia şi răspunsul la acest tratament în următoarele zile”, a spus dr. Lavinia Ionescu, la acel moment.

 

 
Comentarii
  • După cum scrie în articol: „O fetiţă de 12 ani a fost lovită de o locomotivă care traversa calea ferată. ” Cine traversa calea ferată? Fetița, sau locomotiva? Mai învățați limba română, fraților.

Adauga un comentariu