International

Iata motivul pentru care Theresa May intentioneaza sa demisioneze

Publicat: 12 feb. 2019

Premierul britanic Theresa May intentioneaza sa demisioneze in aceasta vara, la scurt timp dupa Brexit, vrand sa influenteze procesul de alegere a persoanei care o va succeda la sefia Guvernului de la Londra, potrivit unor surse guvernamentale, citate de cotidianul The Sun.

Planul Theresei May ar avea drept scop sa preintampine preluarea sefei Guvernului de la Londra de catre principalul ei rival, Boris Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale de rang inalt, Liam Fox, ministrul Comertului si un apropiat al Theresi May "este convins ca ea va renunta in aceasta vara. Afirma ca tot ce i-a spus prim-ministrul sugereaza asta".
"Este hotarata sa se asigure ca persoana potrivita o va succeda, dar nu va avea nici un cuvant de spus daca se ajunge faza fortarii sa demisioneze", a completat sursa citata.

Unificarea Irlandei, in discutie la Londra: “Este o posibilitate reala, in cazul unui Brexit fara acord”

De asemenea, Greg Clark, ministrul pentru Mediul de Afaceri, le-a spus prietenilor sai ca se asteapta ca premierul Theresa May sa se retraga in mod voluntar in cursul acestui an.

Se crede ca Theresa May vrea sa renunte la putere la scurt timp dupa Brexit, cat va fi intr-o pozitie relativ solida, pentru a putea avea un cuvant de spus in ceea ce priveste alegerea viitorului lider al conservatorilor.loading...

Adauga un comentariu