Local

Iata noile preturi la bilete si abonamente RATP si Unistil Iasi – FOTO

Publicat: 17 apr. 2016

Începând din aceasta saptamâna, elevii si studentii pot circula mai ieftin cu mijloacele de transport în comun din Iasi. Noile preturi ale biletelor si abonamentelor pentru elevii si studentii din Iasi sunt: 1 leu (un bilet cu o calatorie), 2 lei (un bilet cu doua calatorii), 9 lei (un set de 10 calatorii), 36,5 lei (un abonament 1 linie 30 zile), 43,5 lei (un abonament 2 linii 30 zilei), 58 lei (un abonament toate liniile 30 zile), 18,5 lei (un abonament 1 linie 15 zile), 22 lei (un abonament 2 linii 15 zile), 29 lei (un abonament toate liniile 15 zile) si 4 lei (un liber 1 zi). Aceasta hotarâre a fost luata in cadrul Consiliul Local al Municipiului Iasi saptamana trecuta, pentru a se oferi bilete si abonamente cu reducere pentru elevi si studenti, iar noul model de abonament de tip studentesc, pentru transportul public local prin curse regulate, va putea fi folosit pe toate mijloacele de tranport public din Iasi.

„Studentul sau elevul va plati jumatate din valoarea biletului sau a abonamentului, cealalta jumatate o va asigura municipalitatea ieseana. La achizitie este nevoie sa aiba la el carnetul de elev sau student sau adeverinta prin care sa confirme faptul ca face parte din acest grup. Facilitatea nu este legata de domiciliul persoanei, ci de apartenenta la o institutie de învatamânt din Municipiul Iasi”, au explicat reprezentantii Primariei Iasi.

Biletele si abonamentele vor avea culoarea verde combinata cu alb, cele doua culori fiind stabilite pentru defini noua structura a transportului public local, dupa închiderea RATP. Biletele vor putea fi utilizate pe toata raza Municipiului Iasi, indiferent daca este vorba despre RATP sau Unistil.

Adauga un comentariu