Eveniment-Social

Iata programul complet al Sarbatorilor Iasului. Modificari uriase fata de anii trecuti

Publicat: 23 sept. 2016
1

@ Primaria municipiului Iasi a definitivat programul manifestarilor dedicate Sarbatorilor Iasului din acest an @ Fata de anii anteriori, municipalitatea a facut mai multe schimbari in organizarea evenimentului @ Costurile evenimentului sunt mult mai mici fata de cele de anul trecut, fiind estimate la circa 2,5 milioane de lei

Manifestarile dedicate Sarbatorii municipiului Iasi din acest an vor debuta pe 6 octombrie. Anul acesta vor avea loc insa mai multe schimbari fata de evenimentele din anii precedenti. Astfel, fata de anii anteriori, zona centrala ar urma sa fie mult mai libera, pentru a permite accesul celor care vin si la manifestarile religioase prilejuite de Sarbatoarea Sf. Cuvioase Parascheva.

Astfel, produsele de artizanat vor fi mutate de pe strada Palat pe strada Lapuseanu. In plus, in zona Piata Unirii se va tine si concertul de muzica populara, concert care va avea loc pe 13 octombrie si la care vor participa Doina Moldovei – Marinica Botea, Stefan Pintilie, Laura Lavric, Matilda Pascal-Cojocarita, Marius Ciprian Pop, Veta Biris, Ion Paladi (Rep. Moldova). Concertul de muzica populara din Piata Unirii va fi unul unicat, acesta urmand a se derula sub titulatura de „Iasul sarbatoreste romaneste”.

Pe de alta parte, balciul desfasurat anual in zona strazii Sarmisegetusa se va tine de aceasta data in incinta strandului municipal din Cicoarei. Mai mult, anul acesta concertul din fata Palatului Culturii se va tine sambata, 15 octombrie, pentru a nu interfera cu ziua de 14 octombrie, cand vor avea loc manifestarile dedicate Cuvioasei Parascheva. Pe scena de la Palatul Culturii vor urca Inna, Carla’s Dreams, Directia 5 si Nicoleta Nuca, dar si formatia ieseana Karma. Si in acest an va avea loc Seara Valorilor, eveniment care reuneste marile personalitati din Iasi si din tara.

Cel mai probabil acesta se va tine la Teatrul National Iasi, pe 14 octombrie. Una din schimbarile importante tine de focul de artificii. Acesta nu va mai avea loc la Palat, ci in zona Splai Bahlui, pe data de 16 octombrie. Ulterior, va avea loc si un concert al trupei Holograf. Primarul Mihai Chirica a anuntat ca a decis sa mute spectacolul focurilor de artificii pentru ca acestea dauneaza structurii Palatului Culturii.

„Am primit sute de mesaje din partea iesenilor si am tinut cont de ce ne-au spus ca trebuie sa se întâmple, de nuanta pe care trebuie sa o dam acestor evenimente si modul în care acestea trebuie sa se petreaca. Fata de editiile trecute, vor fi trei modificari. Astfel, Târgul Mestesugarilor, care anii trecuti avea loc la strada Palat, va fi mutat în Piata Unirii. Acolo vor fi amplasate 50 de corturi noi, care vor fi asezate în careu. Vom face o zona de intrare si una de iesire. Sonorizarea va fi comuna. A doua noutate este legata de strada Sarmisegetusa. Viata oamenilor din proximitatea acestei strazi devenea un calvar pe perioada acestor evenimente. Zgomot, mult fum si mizerie. De aceea, toate evenimentele le vom duce în zona strandului, vom pune la dispozitie toata suprafata de acolo. A treia noutate este legata de focul de artificii din fata Palatului. Anul trecut, una din rachete a plonjat pe acoperis si a dus la deprecierea unei mici suprafete din acoperisul Palatului, motiv pentru care am decis ca focul de artificii sa fie mutat în alta zona”, a spus primarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Si de ce nu se dau tot pe 15 si sa se dea artificiile de pe bahlui iar concertul sa fie la palat si s-a ales s fie date a doua zi cand oamenii nu vor veni special pentru niste artificii

    • Si crezi ca daca vine holograf cine va veni la concert doar cine iubeste holograf. Cati dintre fanii carlas dream vor venii la artificii?
      Cati dintre fanii inna var veni? Cati dintre fanii celorlaltor formatii vor veni special a doua zi pentru a vedea artificiile? Fanii acestor formatii de pe 15 octombrie nu merita artificii nu doar cei ai holografului! Daca nu intelegi ce vrea sa spuna cineva nu mai comenta degeaba !

Adauga un comentariu