Sport

Iată răspunsul pe care Parma l-a dat celor de la Napoli pentru transferul lui Mihăilă. Mijlocașul ar putea deveni cel mai scump fotbalist român din istorie

Publicat: 18 mart. 2021
Valentin Mihăilă
Valentin Mihăilă are evoluții tot mai apreciate la Parma și cei de la Napoli s-au arătat interesați să-l transfere

Presa din Italia publică răspunsul pe care Parma l-a dat celor de la Napoli, după ce echipa antrenată de Gennaro Gatusso s-a arătat interesată să-l transfere pe Valentin Mihăilă

Valentin Mihăilă atrage tot mai multe priviri în Serie A. Mijlocașul de 21 de ani are evoluții tot mai apreciate la Parma și cei de la Napoli s-au arătat interesați să-l transfere. Presa din Italia au publicat răspunsul pe care Napoli l-a primit de la Parma despre acest subiect.
Valentin Mihăilă a fost transferat la începutul sezonului de Parma, de la Universitatea Craiova, în schimbul a 8,5 milioane de euro. O problemă medicală l-a împiedicat însă pe Mihăilă să se impună mai repede. Mijlocașul de 21 de ani a suferit în iarnă o intervenție chirugicală în Germania și acum este total refăcut.
Acest lucru se vede și pe teren. Valentin Mihăilă s-a adaptat excelent la Parma și are evoluții tot mai bune. În ultima etapă, internaționalul român a deschis scorul în victoria cu 2-0 în fața lui AS Roma, dintr-o pasă a conaționalului Dennis Man.

Jocurile tot mai bune au fost remarcate și de scouterii altor echipe. Cei de la Napoli au început să se intereseze de el, după ce a fost remarcat de Cristiano Giuntoli, director sportiv la echipa la care Maradona a făcut istorie. Acum, napolitanii au primis și răspunsul.

Transferul lui Valentin Mihăilă la Napoli nu poate fi făcut acum

Potriviti ParmaLive, șefii celor de la Parma le-au transmis omologilor de la Napoli că „nu este acum momentul să vorbim despre asta”. Semn că Parma nu exclude în totalitate posibilitatea unui transfer al lui Mihăilă la Napoli. Însă oficialii Parmei vor ca jucătorii să se concentreze în totalitate pe salvarea de la retrogradare. Dacă nu-și vor atinge obiectivul, este foarte posibil ca Parma să-l vândă în vară pe Valentin Mihăilă la Napoli. Valentin Mihăilă ar putea deveni cel mai scump român transferat vreodată
Într-un interviu pentru calcionapoli24.it, Giovanni Becali, reprezentantul firmei care-l impresariază pe Valentin Mihăilă, a recunoscut interesul lui Napoli:

„Napoli se interesează de el, am o relație excelentă cu președintele De Laurentiis. La Napoli am trăit când aveam 20 de ani. Acum e prea devreme să vorbim despre transfer, primul obiectiv e salvarea cu Parma. Dacă va juca așa, nu va duce lipsă de oferte. Mă întreabă mulți de Mihăilă, dar eu i-am spus să se concentreze la jocul lui pentru Parma”, a spus Giovanni Becali.

Parma ar urma să ceară nu mai puțin de 30 de milioane de euro în schimbul lui Valentin Mihăilă

În Italia se vorbește că Parma ar urma să ceară nu mai puțin de 30 de milioane de euro în schimbul lui Valentin Mihăilă. De altfel, ParmaLive scrie că clubul patronat Krause Group nu-l va ceda așa ușor pe Valentin Mihăilă, chiar dacă echipa ar retrograda în Serie B:

„Având în vedere ceea ce a făcut Mihăilă în această a doua parte de campionat și soliditatea financiară deminstrată de clubul ducal, ar fi foarte dificil să luăm în calcul un rămas bun ieftin”, notează jurnaliștii de la ParmaLive.

Dacă s-ar plăti acest preț pentru Valentin Mihăilă, mijlocașul de 21 de ani ar deveni cel mai scump fotbalist român transferat vreodată. În acest moment, acest record este în continuare deținut de Adi Mutu, pentru care Chelsea a plătit 19 milioane de euro, în 2003. Ironia sorții este că Mutu a fost vândut atunci tot de Parma.

TOP 5 cei mai scumpi fotbalisti romani transferati vreodată:

1. Adrian Mutu – 19 milioane de euro (Chelsea, 2003)
2. Cristian Chivu – 18 milioane de euro (AS Roma, 2003)
3. Razvan Marin – 12 mil de euro (Ajax, 2019)
4. Adrian Mutu / Nicolae Stanciu – 10 milioane de euro (Parma, 2002 / Al Ahli, 2019)
5. Nicolae Stanciu – 9,7 mil. (Anderlecht, 2016)

Adauga un comentariu