Diverse

Iata sase lucruri pe care trebuie sa le stii despre calatorii

Publicat: 11 iul. 2019

Gandul la calatorii iti evoca palmierii, zgomotul valurilor, spuma marii, raurile limpezi de munte, racoarea de sub copaci, florile colorate si cascadele? Este adevarat ca fiecare vacanta poate deveni o escapada care te distanteaza de stresul zilnic, insa exista anumite reguli utile pentru a putea valorifica in mod eficient timpul liber. Nu este vorba despre interdictii, ci mai degraba despre un ghid care va accentua voia buna, prevenind clipele neplacute sau irosirea momentelor speciale petrecute departe de casa. Iata ce ar trebui sa stii despre calatorii:
 
1. Costurile nu vor deveni niciodata foarte mici
Foarte multe persoane amana calatoriile pentru ca sunt convinse ca isi vor permite mai usor vacantele daca mai asteapta. Realitatea este ca escapadele vor deveni din ce in ce mai scumpe, mai ales dupa ce te casatoresti si mergi cu toata familia.
 
2. Poti dormi mai mult cand te intorci acasa
Poate crezi ca ai nevoie de 8 ore de somn in fiecare noapte, dar nu este acelasi lucru in vacanta. Lasa adrenalina calatoriei sa te ghideze si distreaza-te mai mult pentru ca vei avea tot timpul sa te odihnesti dupa ce esti din nou acasa. Precis nu vei privi inapoi gandindu-te ca ai facut foarte bine ca ai dormit pana tarziu. Mai bine redu temporar numarul de ore de somn, descopera peisaje si monumente unice si integreaza-te in atmosfera si cultura locului pe care il vizitezi.
 
3. Presupune intotdeauna ca iti vei depasi bugetul cu 20%
Adauga 20% peste totalul la care te-ai gandit pentru a evita grijile si stresul legat de bani in timpul vacantei. Nu inseamna ca vei cheltui cu siguranta acea suma, dar vei fi pregatit pentru costuri mai ridicate sau intamplari neprevazute.

Vezi si: Trucuri cum sa nu depasesti bugetul de vacanta! Sunt sfaturile pe care toti turistii si-ar dori sa le primeasca
 
4. Sunt mari sanse sa nu te mai intorci in acel loc
Multe persoane spun des ca vor realiza o anumita activitate data viitoare cand vin intr-un anumit loc, dar sunt mari sanse sa nu se intample, asa ca mai bine incearca totul chiar acum. Indiferent cat de mult iti place o anumita locatie exista foarte multe peisaje speciale care te pot atrage in urmatorul concediu.
  
5. Rasaritul este mai benefic decat apusul soarelui
Daca trebuie sa alegi intre cele doua optiuni mai bine scoala-te devreme pentru a prinde rasaritul. Vei avea timp sa realizezi mai multe activitati dupa ce te bucuri de combinatia magica de culori de la inceputul zilei.
 
6. Orice oras se vede mai bine de pe un acoperis
Daca planuiesti sa vizitezi un anumit oras sa stii ca vei putea observa privelistea mult mai bine de sus. 
Alege un bar sau un restaurant situat pe acoperisul unei cladiri inalte si vei avea parte de o viziune panoramica a tuturor cladirilor si strazilor.
 loading...

Adauga un comentariu