Sisteme de operare

Iata schimbarile ce le aduce Windows Blue

Publicat: 07 mai 2013
5
Tami Reller, seful de marketing de la Microsoft, a declarat ca Windows 8 a trecut deja de 100 de milioane de licente activate, iar anul acesta gigantul din Redmond va lansa si Windows Blue, care va permite o elasticitate mai mare a sistemului de operare. 
Anunturile au fost facute pe blogul oficial al Windows, intr-un interviu. Tami Reller a spus ca de curand Microsoft a ajuns la 100 de milioane de licente de Windows 8 vandute, ceea ce inseamna si pe tablete, dar si pe PC-uri. „Windows 8 este o schimbare mare, una ambitioasa. Realizam ca adaptarea cere timp, dar suntem multumiti cu progresul de pana acum“, a declarat Reller. 
Vorbind despre declinul pietei de PC-uri, Tami Reller a spus ca „PC-ul este viu si din ce in ce mai mobil. PC-ul este parte si a pietei de tablete. Windows 8 a fost construit pentru a largi acest ecosistem si pentru a-l transforma intr-unul mai mobil“, a spus reprezentanta Microsoft. 
Microsoft se pregateste ca anul acesta sa aduca primul update pentru Windows 8, sub forma lui Windows Blue, pe care adevarul.ro l-a testat deja in forma in care exista acum. Reller a spus ca „Windows Blue este numele de cod pentru un update care va fi disponibil mai tarziu anul acesta. Va fi inovator si va largi aria de acoperire pe dispozitive cu mai multe dimensiuni, va imbunatati autonomia bateriei si performanta. Va crea mai multe optiuni pentru business-uri, iar clientii vor avea mai multe posibilitati de munca si joc“. 
Practic, Reller accepta faptul ca Blue va fi parte a ecosistemului Microsoft, care doreste sa se extinda si pe piata tabletelor de 7 sau 8 inci, nu doar pe cele de 10 inci sau mai mari. Ultimele date, oferite de firma de analiza IDC, arata ca Microsoft a ajuns pe locul 5 in clasamentul tabletelor, cu ajutorul lui Surface Pro. Acest device a fost vandut in 900.000 de unitati. 
Adauga un comentariu