Diverse

Iata secretul figurinelor de ciocolata de Pasti – VIDEO

Publicat: 18 mart. 2012

Peste cateva saptamani este Pastele, iar rafturile magazinelor si supermarketurilor deja sut pline cu tot felul de dulciuri. Iepurasi, oua de ciocolata, care mai de care mai frumosi, mai colorati ne atrag atentia. Ni se pare incredibil cum o bucatica de ciocolata poate lua forma de puisori, iepurasi etc. Arnaud Delmontel, din Paris, cunoscut pentru produsele sale de patiserie, ne dezvaluie secretul sau despre pregatirea oualor de ciocolata, potrivit Cuisine Actuelle.

1. Topiti pastilele de ciocolata la 45-50 grade Celsius, intr-un bol, la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.

2. Intindeti compozitia pe o placa rece pentru a se inchega.

3. Cand atinge 25 grade Celsius, rasturnati masa de ciocolata intr-un recipient si reincalziti-o pana la 30-32 grade Celsius.

4. Luati un tipar (o forma pentru mulaj), pe care il curatati foarte bine cu o carpa uscata, intindeti un prim strat de ciocolata cu o pensula.

5. Puneti ciocolata in forma, cu ajutorul unui polonic. Atentie la omogenizare!

6. Rasturnati-o intr-un bol, ca sa eliminati excesul de ciocolata. Introduceti mulajele la frigider si lasati-le cel putin 10 ore.

7. Scoateti ouale din tipar, cu multa grija. Uniti-le doua cate doua, punand fiecare ou deasupra unei cratite cu apa calda (pentru a se putea lipi). In interior asezati figurine mici.

Apoi, nu va ramane decat sa decorati: folosind o periuta, pudrati cu cacao.

sursa: ziare.comloading...

Adauga un comentariu