Magazin

Iata SEIFUL APOCALIPSEI! Ce se afla in interior ar putea sa NE SALVEZE de la DISPARITIE – FOTO

Publicat: 11 aug. 2016
O cladire aflata intr-un versant de pe insula Spitsbergen, din Norvegia, care straluceste intr-o splendida nuanta de albastru in timpul lungilor nopti polare, are un rol mult mai important de cat credem. Banca Mondiala de Seminte Svalbard, numita si „seiful Apocalipsei„, este o constructie amenajata pentru a pastra biodiversitatea agricola si pentru a salva speciile de plante aflate pe cale de disparitie, fie din cauze naturale, fie ca urmare a unei catastrofe. Teoretic, varietatile de seminte stocate in nordul Norvegiei ar putea sa repuna pe picioare agricultura chiar si dupa un cataclism care ar distruge toate culturile din lume. 
Insula Spitsbergen, din arhipelagul Svalbard, a fost aleasa datorita conditiilor ideale pentru pastrarea semintelor pe termen lung.

Vezi si Norvegienii vor sa construiasca primele tuneluri rutiere subacvatice – FOTO, VIDEO

Insula nu prezinta activitate tectonica, este acoperita de permafrost si se afla la 130 de metri deasupra nivelului marii, fiind ferita de inundatii chiar si in situatia in care calota glaciara s-ar topi. Chiar si in situatia in care instalatiile electrice, care mentin temperatura constanta la -18 grade Celsius, ar ceda, izolatia naturala si artificiala a constructiei ar face sa treaca mai multe saptamani pana cand temperatura ar ajunge la nivelul de la suprafata, de -3 grade Celsius. Banca de seminte se afla la 120 de metri in interiorului unui munte de pe insula Spitsbergen, situata la 78 de grade latitudine nordica, la doar 1.300 de kilometri de Polul Nord.loading...

Adauga un comentariu