Actualitate

Iată simptomele pentru care copilul nu trebuie să meargă la scoală! Anunţul specialiştilor în domeniu

Publicat: 21 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Iată simptomele pentru care copilul nu trebuie să meargă la scoală Anunţul specialiştilor în domeniu
Număr antepreșcolari/ preșcolari confirmați COVID-19 a ajuns la 59

În şcolile din România se poate observa o creștere a numărului de infectări cu COVID-19. Specialiştii din domeniul sanitar au întocmit o listă cu simptomele care trebuie să trezească îngrijorări în rândul părinţilor. Așadar, dacă simptomele se regăsesc pe această listă, elevul nu trebuie să meargă la scoală.

De curând, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunța faptul că majoritatea cazurilor de infectări din unităţile şcolare sunt cauzate de perioada de dinainte de vacanță.

Nu îţi trimite copilul la școală dacă are aceste simptome, susţin specialiştii din domeniu

Într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare de către Societatea Națională de Medicină de Familie, specialiştii oferă o listă cu simptome care, odată apărute, trebuie să arate o îngrijorare din partea părinţilor. Așadar, specialiştii ne sfătuiesc să nu ne ducem copii la școală dacă prezintă simptome precum tuse, dureri în gât sau alte probleme:

„Ce trebuie să știe un părinte informat?

Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală:

  •  febră;
  •  tuse;
  •  dureri în gât;
  •  dificultăți în respirație;
  •  pierderea gustului său mirosului;
  •  dureri musculare;
  •  dureri de cap;
  •  secreție nazală;
  •  tulburări digestive.

În această situație, se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat. În funcție de evoluția stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul și dacă este necesară o vizită directă”, se explică pe pagina oficială a Societății Naționale de Medicină de Familie.

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce milioane de teste stau neatinse

Pe de altă parte, ministrul Educației a arătat faptul că sunt peste 1,3 milioane de teste împotriva COVID-19 care sunt nefolosite. De vină ar fi părinții, consideră Sorin Cîmpeanu, pentru că nu sunt de acord cu testarea elevilor:

„Deci, problema nu a fost disponibilitatea testelor antigen, care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul părinților. Părinții, din păcate, nu și-au exprimat acordul pentru utilizarea acestor teste în școli. În continuare, avem un număr important de teste la dispoziția școlilor pentru testare și avem această problemă a acordului expres al părinților pentru testarea prevăzută, ca fiind un act medical. Va trebui să ieşim cât se poate de repede din acest cerc vicios”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform româniatv.

Pe de altă parte, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a anunțat faptul că se vor suplimenta paturile de la Terapie Intensivă. Îngrijorările vin pe fondul unei creșteri alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în România și în marile orașe din țară:

Avem un plan de reziliența a paturilor COVID, care prevede, la propunerea managerilor de spitale și a DSP-urilor, un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518. Această este propunerea spitalelor și a Direcțiilor de Sănătate Publică.

Cel mai mare număr de paturi de ATI fuctionale, la un moment dat, a fost de 1600. Pe planul de reziliența avem peste 100 de locuri prevăzute numai pentru tratarea pacienților copii cu COVID și vom urmări acest lucru (…) a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

 

Adauga un comentariu