Local

Iata statistica AJOFM Iasi in ceea ce priveste rata somajului

Publicat: 20 sept. 2016
La sfarsitul lunii august 2016, rata somajului inregistrat in judetul Iasi a fost de 4.65%, in crestere fata de luna precedenta cu 0.15 puncte procentuale si mai mica fata de aceeasi luna a anului anterior cu 0.08 pp.

Citeste si: Studiu ingrijorator. Rata somajului printre tinerii romani, comparabila cu cea din Grecia si Spania


Astfel, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi (AJOFM), a ajuns la 13.713 persoane din care doar 1.390 beneficiari de indemnizatie de somaj. In cursul lunilor iulie si august s-a remarcat o usoara tendinta de crestere a numarului de someri neindemnizati ca urmare a inregistrarii in baza de date a proaspetilor absolventi, in special absolventi de liceu, care intr-o perioada de 60 de zile de la data absolvirii au obligatia de a-si cauta activ un loc de munca.

Citeste si: 

Somaj in crestere in mai fata de luna precedenta

In ceea ce priveste categoria de varsta, cel mai mare numar de someri a continuat sa fie inregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.400 persoane, urmata de grupa 30-39 de ani (2.946 persoane), cei mai putini someri regasindu-se in grupa de varsta 25-29 de ani (685 de persoane). Somerii fara studii si cei cu nivel de instruire primar, gimnazial si profesional au ponderea cea mai mare in totalul somerilor inregistrati in evidentele AJOFM Iasi (84.31%). Somerii cu nivel de instruire liceal si postliceal reprezinta 12.71% din totalul somerilor inregistrati, iar cei cu studii universitare 2.98%. In cursul lunii august 2016, functionarii AJOFM Iasi au acordat asistenta profesionala finalizata cu incheierea de contracte individuale de munca pentru 1.009 de persoane.


loading...

Adauga un comentariu