Telefoane mobile

Iata un aspect pe care Samsung l-a omis in cazul Galaxy S 4 si nu pentru prima oara

Publicat: 18 mart. 2013
5

Anul acesta, cum s-a intamplat si in trecut, Samsung nu s-a grabit sa anunte lansarea noului terminal pilot din seria Galaxy S, ci a asteptat sa faca dezvaluirea importanta intr-un cadru special, cu ocazia unui show la New York. Desi pana la urma este vorba de un nou smartphone si tot ce reprezinta acesta, Samsung tot a tinut sa faca valuri, cat mai mari, in ce priveste lansarea lui.

Daca noul terminal Samsung este sau nu ce asteptam depinde de gusturile fiecaruia. Cert este ca software-ul s-a aflat in centrul atentiei si detaliile legate de configuratia hardware nici nu au fost mentionate. Astfel si anul acesta avem parte de ce a oferit Galaxy S III si mai mult, inclusiv gesturi, noi functii si calitati. Samsung Galaxy S 4 ofera aceeasi functie Smart Stay de la modelul precedent si pluseaza cu Smart Pause si Smart Scroll, functii care permit intreruperea temporara a materialului video atunci cand ochii nu sunt la ecran, respectiv derularea paginilor fara a atinge ecranul. Noul smartphone mai aduce si functii video – video chat imbunatatite pentru a profita de cele doua module foto/video.

Recunoasterea gesturilor integrata in Galaxy S IV permite simpla trecere a mainii pe deasupra ecranului pentru a trece la pagina urmatoare sau anterioara. Iar functia AirView, imprumutata de la Note II, permite pre-vizualizarea continutului fara a fi nevoiti sa accesam un intreg director sau sectiune, prin simpla indicare, cu degetul deasupra respectivului punct de interes. Iar serviciul proprietar Samsung – ChatON a fost si el imbunatatit pentru a beneficia de noile functii foto/video. Si totusi, ce au “uitat” cu desavarsire cei de la Samsung?

Aproape toate functiile mentionate mai sus au in comun utilizarea camerei frontale. O camera frontala care in cazul Galaxy S IV nu a beneficiat de imbunatatiri majore, demne de un smartphone de noua generatie. Vorbim de un modul de 2 MP (1.9 MP in cazul Galaxy S III), care filmeaza la rezolutia 1080p (720p in cazul Galaxy S III) la 30 de cadre pe secunda. Se prea poate ca imbunatatirile remarcate sa fie doar de ordinul software si modulul sa nu se fi schimbat deloc. Cert este ca cei de la Samsung n-au invatat din greselile trecutului si asta-i va costa. Ce rost au atatea functii daca nu pot fi folosite?

In cazul Galaxy S III functia Smart Stay, desi de utilitate absoluta, s-a dovedit ca nu poate fi utilizata decat in conditii optime de iluminat. Este vorba de utilizarea camerei frontale pentru a detecta daca privirea utilizatorului este sau nu orientata spre ecran, pentru a-l mentine aprins. Pentru noul model Galaxy S IV avem inca mai multe functii care mizeaza determinant pe senzorul frontal. Smart Pause si Smart Scroll sunt si acestea foarte utile dar pentru a functiona corect vor avea nevoie de aceleasi conditii optime ca si in cazul modelului anterior. Si astfel dintr-o multime de functii noi, ne alegem doar cu cateva cu adevarat functionale. Si aceasta pentru ca cei de la Samsung trebuiau sa realizeze ca accentul pe modulul frontal trebuie pus in aceeasi masura ca pentru cel plasat pe partea din spate. Oricum, speram sa obtinem foarte curand modelul pentru recenzie si sa ne convingem de ce a realizat producatorul cu terminalul in care iti investeste toate sperantele pentru anul acesta.

Adauga un comentariu