National

ICCJ a RESPINS plangerea PNL. Premierul nu va fi urmarit penal

Publicat: 10 sept. 2015
1

Instanta Suprema a respins, joi, plangerea depusa de PNL Cluj impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale dispuse de Parchetul  de pe langa ICCJ in cazul premierului Victor Ponta, reclamat pentru abuz in serviciu intrucat nu ar fi respectat termenul organizarea alegerilor partiale la Cluj. Premierul a salutat decizia judecatorilor, precizand ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele politice fara a se folosi de justitie. Victor Ponta a salutat decizia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care acestia au respins definitiv cererea PNL de urmarire penala a premierului, Ponta precizand ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele politice fara a se folosi de justitie. „Ma bucur pentru decizia judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie – pur si simplu au aratat inca o data ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele politice fara a se folosi de justitie”, a scris Victor Ponta, joi, pe pagina sa de Facebook. Premierul a mai scris ca ar putea sa depuna la randu-i o plangere penala pentru denunt calomnios, dar nu va face acest lucru pentru ca are „lucruri mai importante de facut” decat sa il sanctioneze pe un „oarecare lider PNL Cluj”. „Nu il stiu personal, dar toti cunoscutii mei din Cluj imi spun ca este un clovn fata de care Vanghelie e un intelectual rasat”, a precizat premierul.

Vezi si Ce-a fost si ce-a ajuns! Ce face puscariasul Fenechiu pentru a i se reduce pedeapsa?

In acelasi context, Ponta a continuat, adaugand ca „raman” doua lectii pentru liberali, acuzandu-i, totodata, de „ipocrizie si duplicitate”. „Raman insa doua lectii pentru PNL (daca vor sa invete): 1. Nu mai incerca sa folosesti justitia ca sa-ti suplinesti propria impotenta politica. Mai devreme sau mai tarziu asta este o tactica pierzatoare. 2. Atacurile suburbane la adresa procurorilor care au dat solutia (confirmata azi de judecatori) demonstreaza inca o data ca PNL „iubeste” justitia doar cand ii convine. Nu cred ca cineva mai are dubii fata de ipocrizia si duplicitatea lor!”, a incheiat premierul. Reactia lui Victor Ponta vine dupa ce Instanta Suprema a respins plangerea depusa de PNL Cluj impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale dispuse de Parchetul ICCJ in cazul sau. „Respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul Partidul National Liberal – filiala Cluj, impotriva ordonantei nr.46/P/2015 din data de 6 aprilie 2015 dispusa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”, se arata in decizia de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Vezi si Anunt important facut de premierul Victor Ponta

Copresedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan a depus, in 20 ianuarie, la Parchetul ICCJ o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva premierului Victor Ponta, pentru ca nu organizeaza alegeri partiale la presedintia Consiliul Judetean Cluj, dupa demisia lui Horea Uioreanu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Potrivit unui comunicat al lui Mihai Seplecan transmis atunci, dupa turul al doilea al alegerilor prezidentile, Victor Ponta a fost notificat sa respecte legea „si sa faca diligentele necesare desfasurarii alegerilor partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj”. Curtea de Apel Cluj a dat, in luna aprilie, castig de cauza PNL Cluj, care a intentat proces Guvernului, pentru ca nu a organizat alegeri anticipate pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, ramasa vacanta dupa demisia lui Horea Uioreanu, decizia instantei nefiind definitiva.

Vezi si Rusia SOCHEAZA Europa. „Se va construi la frontiera cu Ucraina”

Functia de presedinte al CJ Cluj a ramas vacanta in 6 octombrie 2014, cand prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a emis ordinul prin care se constata incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Cluj al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia. Horea Uioreanu a fost arestat preventiv in 29 mai 2014, alaturi de oamenii de afaceri Vasile Pogacean si Ioan Bene pentru fapte de coruptie, iar in 23 iunie a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani. Mihai Seplecan a fost ales, in luna iunie, presedinte al CJ Cluj, fiind votat de plenul deliberativului judetean conform prevederilor noii legi a alegerilor locale.

Adauga un comentariu