Culinar

Idei de mâncare gătită românească. Două preparate tradiționale delicioase 

Publicat: 05 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Idei de mâncare gătită românească. Două preparate tradiționale delicioase 
Ideile de mâncare gătită românească vă vin în ajutor atunci când nu știți ce să preparați

Dacă sunteți în lipsă de idei de mâncare gătită românească, cele două rețete vă vor veni în ajutor. Acestea sunt absolut delicioase și savuroase. Mai mult de atât, dacă veți urma pașii veți obține o mâncare ca la mama acasă. 

Totodată, trebuie să știți faptul că rețetele nu vă răpesc nici mult timp. Timpul de gătire este în medie de o oră jumătate. Un alt preparat tradițional este și rețeta de pulpe de pui la cuptor cu sos.

Idei de mâncare gătită românească, ardei umpluți ca la mama acasă

Dacă vă doriți un preparat tradițional românesc și nu aveți nici o idee de ceea ce ați putea găti, rețeta de ardei umpluți este ideală. Are un gust delicios și se mănâncă cât ați clipi. Pentru prepararea sa veți avea nevoie de 6 ardei gras, un morcov, 400 mililitri de ulei, 80 grame de orez, o ceapă, 300 grame de carne tocată, un gogoșar roșu și unul verde. Umplutura se va condimenta după gust cu sare, piper și cimbru. Sosul se va găti din 20 mililitri ulei, pătrunjel proaspăt, pulpa de la trei roșii, o lingură de făină, piper, o ceapă mare și o linguriță de boia de ardei dulce. 

Mai întâi se vor spăla și se vor curăța cei 6 ardeii de cotor și semințe, apoi se vor lăsa la scurs. Într-o cratiță cu ulei încins se va punea ceapa tocată, morcovul tăiat cubulețe, gogoșarul verde și cel roșu tăiat mărunt. Se lasă la foc mic preț de 5 minute, în timp ce amestecați din când în când. La final, ceapa va trebui să fie translucidă. Ulterior, compoziția se va turna într-un bol și se va amesteca cu orezul, carnea tocată și cimbrul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se umplu cei 6 ardei. Legumele vor fi puse într-o oală încăpătoare, în picioare, unul lângă altul. Se toarnă apă fierbinte cât să îi acopere, apoi pulpa de la cele trei roșii, uleiul și rondele de ceapă. Pe foc vor fi lăsați timp de o oră și un sfert. Într-un bol se va turna făina ce va fi amestecată cu 40 mililitri de apă și boia dulce. Amestecul format se toarnă peste ardei și se mai lasă la fiert 5 minute. Mâncarea se servește caldă sau reîncălzită cu smântână. 

Cum prepari o friptură de vită tradițională?

O altă rețetă tradițională românească pe care trebuie să o încercați este friptura de vită. Pentru prepararea acesteia veți avea nevoie de 2 morcovi, 200 mililitri apă caldă, un kilogram de carne de vită, 3 linguri pastă de tomate, 2 cepe și 5 linguri de ulei. Mai întâi de toate se va spăla și curăța carnea, apoi va fi tăiate în felii potrivite. Acestea se vor pune într-o tigaie cu ulei încins și vor fi lăsate la prăjit pe fiecare parte. Între timp, ceapa și morcovii vor fi curățați, apoi se vor tăia rondele. 

Ulterior, într-o tavă se va pune carnea cu uleiul din tigaie împreună cu legumele și pasta de tomate. Peste ingredientele menționate se va turna 200 mililitri de apă caldă și se condimentează totul cu sare și piper după gust. Tava va fi acoperită cu o folie de aluminiu și se va lăsa la cuptor timp de o oră jumătate la 160 de grade. La final, se îndepărtează folia și se mai lasă pentru încă 30 minute pentru ca preparatul să se rumenească. Mâncarea se poate servi cu piure, legume făcute pe grătar, cartofi la cuptor sau salată de varză.

Ideile de mâncare gătită românească vă vin în ajutor atunci când nu știți ce să preparați. Acestea sunt ideale pentru sărbători, dar și când aveți poftă de ceva tradițional. Un desert savuros ce trebuie încercat este rețeta simplă de tartă cu mere.

Adauga un comentariu