WoW!

Idei de meniu și reţete pentru persoanele care suferă de diabet

Publicat: 30 iul. 2021
meniu si idei de retete pentru persoane cu diabet
Meniul unui diabetc trebuie să fie foarte bine structurat. Inclusiv pâinea trebuie cântărită cu exactitate

Suferi de diabet şi ai rămas în pană de idei când e vorba de mâncare? Nici o problemă! Am adunat mai jos câteva idei de meniu şi reţete pentru cei care au diabet. Sunt accesibile şi la îndemâna oricui. În plus, toate ingredientele le ai deja în casă ori le poţi cumpăra de la piaţă şi supermarket.

Când ai probleme şi suferi de diabet, este ideal să alegi anumite reţete şi un meniu cât mai sănătos. Inspiră-te din ideile de mai jos! Învaţă să mănânci sănătos, gustos şi săţios. Bineînţeles, nu renunţa la tratamentul prescris de medicul specialist. Alimentaţia ajustată te va feri şi de multe probleme cardiovasculare.

Ce mănâncă un diabetic la micul dejun

Se spune despre micul dejun că e cea mai importantă masă a zilei. Dacă ai fost diagnosticat cu diabet, poţi mânca 40 gr de pâine integrală, 200 ml lapte cu 1,4% grăsime, 50 gr carne slabă de curcan şi 150 gr castravete.
La gustare, care de obicei e la ora 11-11.30, consumă 200 gr de caise ori de căpşuni. Conţin multă apă, deci te hidratează, dar şi minerale şi vitamine.

Cum arată prânzul unui diabetic

La prânz, care trebuie servit aproximativ la ora 13-13.30, poţi mânca o supă de curcan cu tăiţei, făcută din 100 gr zarzavaturi, 50 gr tăieţei şi 50 gr carne de curcan.
Altă idee de meniu: 100 gr de cartofi copţi, 150 gr piept de curcan la cuptor şi 200 gr salata de varză.
Pentru gustarea de la ora 16.00 ai voie 300 gr de grapefruit sau o felie de pepene roşu.

Cina ideală pentru cei care au diabet

Cina trebuie să fie, în mod normal, cea mai uşoară masă a zilei. Astfel, stomacul nu e nevoie să digere mâncăruri greoaie şi poate intra în repaos mai apoi. Dacă ai diabet, la masa de seară ai voie să mănânci 300 gr de salată, făcută din: ardei, salată verde, ceapă, castraveţi şi ridiche. O altă idee a fi să combini: 3-4 măsline, 75 gr telemea moale, 40 gr pâine şi 150 ml iaurt cu 2% grăsime.
Ideile de mai sus sunt un model de meniu şi reţete pentru toamna pentru cei care au diabet.

Dieta de toamnă a unui diabetic

Pentru că, în curând, va începe toamna, iată mai jos şi câteva idei pentru meniul zilnic al unei persoane care suferă de diabet ori are un indice glicemic mare:

  • mic dejun: 40 gr pâine integrală + 150 g Brânză de vaci 2% + 50 gr muşchi file slab + 150 gr roşie + 1 cana de ceai neîndulcit;
  • prima gustare a zilei: 100 gr struguri negri
  • prânz: supa crema de ciuperci – 300 ml (200 g legume) + Paine 20 g SAU Cod la cuptor 200 g + Orez integral 150 g fiert + Legume la grătar 200 g;
  • pentru a doua gustare a zilei: 100 gr pară;
  • cină: sote de morcov, broccoli, conopidă – 200 g + Rasol de vită – 50 g SAU 40 g Paine + 150 ml Iaurt 2%.

Salata perfectă pentru o persoană cu diabet

Este o salată cu specific oriental.

Ingrediente:

  • 2 roşii mari, mărunțite
  • 10 foi de salată
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 1 ceapă mare, tocata mărunt
  • 1 lingură sumac
  • 4 castraveţi medii, mărunţiţi
  • 1 lipie mică prăjită
  • 2 linguri menta, mărunţite
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • 3 ridichi
  • 3 linguri oţet de vin roşu sau de struguri
  • 1 linguriţa sare
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală bine legumele. Apoi pune toate ingredientele într-un bol, cu excepţia lipiei. Amestecă bine şi serveşte cu lipia prăjită.

Inedit este faptul că aceste idei de rețete și meniu pentru diabet te ajută și să slăbești, iar apoi să te menții. Spre deosebire, spre exemplu, de dieta daneză, nu sunt restrictive din punct de vedere caloric.





Adauga un comentariu