Culinar

Idei de ornat tortul acasă: Cum să-ți uimești oaspeții cu cel mai inedit decor

Publicat: 26 ian. 2022
persoana care decoreaza tortul acasa
Pentru a obține o glazură pentru tort perfectă trebuie să topești untul la foc mic

Atunci când vrei să pregătești un desert perfect trebuie să te înarmezi cu idei de ornat tortul acasă. Majoritatea gospodinelor pot pregăti un tort delicios pentru sărbătoare, însă puține pot să-l decoreze frumos. Astfel, oricât de delicios nu ar fi tortul de casă, acesta trebuie să fie decorat corespunzător.

Decorarea unui tort acasă necesită anumite abilități. Prin urmare, înainte de a pregăti și a decora desertul pentru sărbătoare, este bine să exersezi puțin pe unele prăjituri mai simple. Astfel, atunci când pregătești o negresă pentru toată familia, încearcă să o servești într-un mod mai neobișnuit. Așa vei reuși să-ți perfecționezi abilitățile necesare pentru a orna tortul acasă.

tort decorat acasa
Este important să pui tortul în frigider după ce ai terminat de decorat

Idei de ornat tortul acasă: Cele mai originale moduri pentru decorarea desertului

Înainte de a te apuca de decorat desertul ar fi bine cumperi niște instrumente de patiserie pentru decorare. Crema este una dintre cele mai populare moduri de a decora un tort. Nu e de mirare că majoritatea produselor de cofetărie din magazin sunt decorate cu diverși trandafiri și alte desene din cremă. Însă, pentru a reuși să decorezi tortul cu ajutorul cremei trebuie să pregătești crema de o consistență necesară.

Astfel, pentru a pregăti crema perfectă ai nevoie de unt 100 g și de lapte condensat aproximativ 5 linguri. Pentru a prepara crema, untul trebuie scos din frigider în prealabil. Când devine moale, trebuie bătut corespunzător cu un mixer. Din moment ce acesta devine pufos, trebuie să torni lapte condensat în el și să continuii să amesteci cu mixerul până când vei obține o masă omogenă. Respectând doar câțiva pași, cea mai simplă cremă pentru decorarea unui tort de casă este gata.

Desigur, decorarea unui tort doar cu cremă albă este o alternativă plictisitoare. Iar pentru a colora deliciul cremos, poți folosi orice colorant alimentar. Ele pot fi achiziționate de la magazin sub formă de pulberi sau le puteți găti singur.

tort decorat acasa
Pentru a orna tortul este mai bine, desigur, să folosiți o seringă specială cu diferite doze pentru decorare

Instrumentele necesare pentru un decor desăvârșit: Cum să obții un deliciu perfect

Pentru a orna tortul este mai bine, desigur, să folosiți o seringă specială cu diferite doze pentru decorare. Cu acest instrument, puți desena adevărate capodopere pe tortul tău. Cu toate acestea, poți să decorezi și cu ajutorul unei pungi pliate din hârtie, tăind un colț. Când apăsați punga, crema se stoarce uniform pe suprafața prăjiturii.

Este important să pui tortul în frigider după ce ai terminat de decorat. Astfel, crema va reuși să înghețe puțin. Astfel, crema va fi comestibilă încă cel puțin trei zile.

Un alt mod minunat și foarte simplu pentru a decora un tort de casă este glazura. Poți pregăti glazura cu doar trei ingrediente: zahăr pudră – 3 linguri, lapte – 1 lingura și 50 de grame de unt.

Pentru a obține o glazură pentru tort perfectă trebuie să topești untul la foc mic. Ulterior, acesta trebuie lăsat să se răcească puțin. Apoi adaugă zahărul în unt și amestecă bine. Următorul ingredient care trebuie adăugat este laptele. Toate ingredientele se amestecă foarte bine, până obții masa perfectă. Consistența finală este o glazură de culoare albă. Dacă ai nevoie de o glazură maro, poți adaugă ciocolată la ingredientele menționate mai sus.

tort decorat acasa
Înainte de a te apuca de decorat desertul ar fi bine cumperi niște instrumente de patiserie pentru decorare

Rețeta marțipanului pentru tort: Cel mai inedit mod de a orna tortul

Marțipanul poate fi o opțiune excelentă pentru decorarea unui tort de casă. Acesta poate acoperi suprafața tortului, oferind o varietate mare de idei pentru decorare.

Ce este, de fapt, marțipanul? Acest nume ascunde o masă delicată și elastică de nuci, perfectă pentru decorarea unui tort de casă. În magazinele de cofetărie, probabil că o puteți cumpăra gata făcută. Cu toate acestea, marțipanul poate fi făcut și la domiciliu. Pentru a pregăti deliciul culinar, trebuie doar să folosești următoarele produse. Astfel, ai nevoie de un pahar de migdale, unul de zahăr granulat și de un sfert de cană de apă.

Pentru a pregăti marțipanul trebuie să cureți nucile și să le prăjești pe o foaie de copt la cuptor până acestea se rumenesc. Ulterior, nucile trebuie măcinate. În paralel, fierbe un sirop gros din zahăr și apă, turnându-l ulterior peste nucile măcinate.

Amestecă bine consistența și pune-o la foc mic timp de 3 minute. Ultimul pas constă în turnarea masei obținute într-un bol, uns generos cu unt. Acesta trebuie lăsat până la răcirea completă. Pentru a decora tortul trebuie să scoți marțipanul din bol și să-l treci printr-o mașină de tocat carne.

Cu ajutorul acestor idei de ornat tortul acasă vei reuși să obții cel mai inedit desert pentru sărbătoare. Pentru a deveni un expert în ornarea prăjiturilor poți să te antrenezi de fiecare dată când pregătești un deliciu pentru familie. Astfel, vei ajunge în cel mai scurt timp să-ți uimești oaspeții cu rețete nemaipomenite.

tort decorat acasa
Decorarea unui tort acasă necesită anumite abilitățiAdauga un comentariu