Educatie intima

Idei false despre sani

Publicat: 10 dec. 2010
7

„Mama are sani mari/mici. Asa ii voi avea si eu.”
Nu e o regula in ce priveste dimensiunea pe care o vei avea la sani. Uneori ei se mostenesc alteori e posibil sa te dezvolti cu totul diferit.

„Imi fac masaj la sani. Asa imi vor creste mai mari.”
 Masajul nu poate influenta dimensiunile sanilor. Ele sunt determinate genetic si sunt controlate de secretia normala a hormonilor sexuali. Cam atat.

„Am sa iau pastile pentru cresterea sanilor. Sigur ma vor ajuta.”
Sanii nu cresc cu pastile. Aceste asa zise pilule – minune ce apar in tot felul de reclame sunt scumpe si nu au efect. De fapt sunt niste suplimente alimentare prea putin testate din punct de vedere medical si care uneori chiar pot face rau.

„Sanii sunt frumosi doar daca sunt mari. Cei mici sunt urati. Fetele cu sanii mici sunt neatractive.”
Frumusetea sanilor nu tine de dimensiuni. De fapt daca va uitati la fotomodelele de la televizor veti vedea ca toate au sani mici. In ce priveste preferintele barbatilor, ei spun ca sanii mici pot fi la fel de frumosi ca cei mai mari. Oricum nu sanii te fac atractiva ci tot ceea ce esti tu ca fata.

„Daca faci plaja fara sutien poti face cancer la san.”
Ideea ca expunerea sanilor la soare cauzeaza cancer san, e falsa. Cancerul de san e o boala care apare in interiorul tesutului mamar specializat in secretia lactata. Intr-adevar razele ultraviolete pot cauza cancer, dar la nivelul pielii. Ele nu patrund in interiorul tesuturilor, ci raman la suprafata corpului.

„Sanii mari se imbolnavesc mai usor de cancer decat sanii mici”
Cancerul de sani nu e dependent de marimea sanilor. Orice fata si femeie, indiferent cat de mari sau mici are sanii, trebuie sa si-i palpeze regulat si daca simte ca au aparut modificari de tipul nodulilor trebuie sa mearga la medic.

„Am sanii mai mici decat au colegele mele. Nu ma dezvolt normal”
Sanii mici sunt la fel de normali ca cei mari. Diferentele intre oameni sunt firesti si daca ne gandim bine n-ar fi deloc interesant daca am fi toti la fel.

Adauga un comentariu