Diete si sanatate

Identifica-ti “Tipul de Obezitate” pentru a scapa rapid de kilogramele in plus

Publicat: 04 ian. 2017
6
Identifica-ti “Tipul de Obezitate” pentru a scapa rapid de kilogramele in plus
Ca multe alte lucruri care difera de la o persoana la cealalta, obezitatea se manifesta si ea diferit in functie de tipul de om.
Multi dintre noi cred ca secretul pentru a preveni obezitatea este sa mananci mai putin si sa faci cat mai mult sport.
Totusi, expertii de la Universitatea din Sheffield (Marea Britanie) au descoperit ca exista mai multe tipuri de obezitate- 6 mai exact- si in functie de tipul de obezitate, trebuiesc urmate reguli diferite. Iata care sunt acestea.
 
1. Esti obez pentru ca mananci in cantitati foarte mari si din alimentele gresite
Suntem bombardati in mod constant cu extrem de multe alimente bogate in sare si zahar, alimente procesate
care nu numai ca nu sunt deloc bune sanatate, dar nici pentru talia noastra. Daca te regasesti in aceasta descriere, trebuie sa-ti reduci portiile de mancare si sa faci sport cel putin 30 de minute in fiecare zi.
2. Esti obez din cauza consumului de gluten
Daca ai sensibilitate la gluten, iti va fi foarte greu sa scazi in greutate atata timp cat vei continua sa consumi alimente cu gluten, proteina ce se gaseste in grau si in multe alte cereale.
Aceasta sensibilitate la gluten apare mai ales la adolescente, la femeile care sufera de dezechilibre hormonale sau la cele care sunt deja in etapa de menopauza.
Obezitatea cauzata de sensibilitatea la gluten poate fi prevenita prin evitarea alimentelor ce contin gluten, evitarea alcoolului si prin sport – de preferat cu greutati.
3. Obezitatea este cauzata de sistemul nervos
Fie ca-ti vine a crede ori nu, obezitatea poate fi si un rezultat al stresului. Oamenii care sunt stresati tind sa consume foarte multe lucruri sau sa manance in exces. In loc sa te afunzi in mancare atunci cand te lovesti de o situatie dificila, mai bine ai cauta metode de a te de-stresa si de a te relaxa.
4. Esti inactiv
Viata sedentarea este cauza pentru care foarte multe persoane se ingrasa. Nu ignorati sportul, miscarea, activitatea in aer liber. Veti vedea ca indata ce veti incepe sa va miscati, nu numai numarul de kilograme va scadea, dar mental veti fi mult mai bine. Incercati, de asemenea, sa mancati corect si sa aveti un program fix.
5. Aveti obezitatea in gene
Este ceva neplacut, stim, neplacut mai ales pentru ca nu tine neaparat de noi. Daca ai un istoric al obezitatii in familie, vei avea tendinte de ingrasare toata viata, in special in timpul sarcinilor – in cazul femeilor. Este bine sa fiti mereu atenti la cat si la ceea ce mancati si sa faceti cat mai mult sport.
6. Te ingrasi in special in talie
Acest tip de obezitate este cunoscut ca obezitatea metabolica aterogenica. Persoanele care sufera de acest tip de obezitate respira greu si au un abdomen marit in timp ce restul corpului are dimensiuni normale. Daca reduceti alcoolul, veti vedea ca situatia voastra se va schimba considerabil.
In Statele Unite ale Americii sunt peste 80 de milioane de oameni care sufera de acest tip de obezitate, prezentand un risc crescut pentru infarct, diabet de tip 2 si alte boli ale inimii.
Adauga un comentariu