Sport

Ieri dimineata, Ilie Dumitrescu a sosit la Iasi

Publicat: 23 feb. 1999
1

•Desi nu a semnat inca un contract „Iliuta” va fi noul presedinte
•Prin venirea sa, Ilie Dumitrescu a facut totul pentru Iasi; urmeaza si Iasul (autoritatile) sa faca totul pentru el.

Ieri dimineata, fostul mare international Ilie Dumitrescu a sosit in Iasi, pentru a cunoaste situatia clubului FCM „Poli”, in vederea acceptarii postului de presedinte al clubului din Dealul Copoului. Dupa un periplu la stadionul „Emil Alexandrescu”, unde s-a intilnit cu membrii Consiliului de Administratie, Ilie Dumitrescu a tinut o conferinta de presa la restaurantul „Select”.

„Pot sa afirm ca sint fericit. Ma aflu pentru a doua oara la Iasi. Am fost placut impresionat de caldura pe care am simtit-o la cei care m-au primit. As fi onorat sa fiu presedinte la FCM „Poli”. Iasul este capitala culturii, un oras care trebuie sa devina ce a fost, din punct de vedere fotbalistic” si-a inceput speech-ul, fostul stelist. Primul contact, in vederea colaborarii cu gruparea ieseana, Ilie Dumitrescu l-a avut cu avocatul Mihail Vlasov. In cazul in care va deveni presedinte, si este foarte aproape de acest lucru, intentioneaza sa poarte o discutie cu oficialitatile orasului, cu prefectul Florin Vitan, presedintele Consiliului Judetean Vladimir Tanasoiu si cu primarul Simirad.

Ilie Dumitrescu este constient de faptul ca fara ajutorul autoritatilor iesene obiectivul echipei, promovarea, nu va fi realizabil. In privinta semnarii contractului cu FCM „Poli”, Ilie Dumitrescu a precizat ca, deocamdata, nu a semnat nimic. „Va trebui sa port o discutie si cu Viorel Paunescu, presedintele Consiliului de Administratie al Stelei, deoarece, in scrisoarea pe care i-am trimis-o cind l-am anuntat ca ma voi retrage, mi-am exprimat loialitatea fata de clubul din Ghencea”, a adaugat fostul international. Totodata, viitorul presedinte al clubului, spunem acest lucru deoarece numirea in aceasta functie este o chestiune doar de timp, s-a aratat impresionat de faptul ca jucatorii ieseni, in ciuda problemelor care exista la echipa, se afla doar la doua puncte diferenta, de ocupanta locului II. In opinia lui Ilie Dumitrescu, echipa va ajunge competitiva in aproximativ sase luni.

Intrebat daca relatia cu federatia de specialitate se va imbunatati prin venirea sa, Ilie Dumitrescu a raspuns ca acest lucru nu se va face cu numele sau, ci prin rezultatele echipei. De asemenea, fostul jucator a pus un deosebit accent pe dezvoltarea Centrului de Copii si juniori al clubului, care, poate asigura viitorul echipei. Pentru ca lumea sa vina din nou pe stadion, la Iasi, Ilie Dumitrescu si-a propus sa mearga pe la facultati sau prin intreprinderi pentru a indemna oamenii sa urce in fiecare simbata Copoul. In privinta colaboratorilor, Dumitrescu a anuntat ca dupa numirea sa in functie, va pune in aplicare un plan pe care ulterior il va anunta. La acest plan, trebuie sa se alinieze toti factorii implicati in fotbalul iesean. „Daca un singur membru al Consiliului de Administratie nu va respecta planul meu, atunci voi renunta la presidentie” a tinut sa mentioneze Ilie Dumitrescu.

Odata ce va fi parafata intelegerea cu fostul international, va poposi in Copou si Bogdan Dumitrescu, fratele sau. Acesta se va pregati cu FCM „Poli”, iar daca antrenorul va fi multumit de el, atunci va fi cooptat in lot. Despartitrea de gazon a lui Ilie Dumitrescu, brusca cum a fost, nu il va putea indeparta pe fostul fotbalist prea rapid, de ghetele cu crampoane si de tricoul asudat, dupa un efort de 90 de minute. Astfel, el intentioneaza cind timpul ii va permite, sa evolueze linga jucatorii ieseni, in timpul antrenamentelor. Ar fi cu siguranta o onoare pentru componentii lotului nostru, sa alerge cot la cot, nu in regim de adversari, cu cel a caror goluri la „nationala” le-a dat zile si nopti pline de bucurii.

 Asadar, Ilie Dumitrescu a venit la Iasi. Chiar daca nu a semnat contractul, el este mai mult ca sigur, noul presedinte. Ilie Dumitrescu a facut totul pentru Iasi, in speta, a venit. Acum, asteptam ca si Iasul (nr. autoritatile locale) sa faca totul pentru fostul mare fotbalist.

Adauga un comentariu