Actualitate

Iesean arestat pentru trafic de droguri. Cultiva cannabis in curte – UPDATE FOTO

Publicat: 20 oct. 2015
Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT Iasi au ridicat peste sase kilograme de cannabis de la un barbat care ar fi intretinut o cultura in localitatea de domiciliu. Cel in cauza a fost arestat preventiv. La data de 17 octombrie, politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul Antidrog si procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au efectuat o perchezitie in comuna Todiresti, judetul Iasi, la locuinta unui barbat banuit de trafic de droguri de risc. In urma perchezitiei au fost ridicate peste sase kilograme de cannabis.
Din cercetari a reiesit ca, in cursul anului 2015, cel in cauza ar fi infiintat pe raza localitatii de domiciliu o cultura de cannabis, de aproximativ 60 de plante.  Acesta ar fi intretinut cultura pana incursul lunii octombrie, cand ar fi recoltat plantele si le-ar fi transportat si depozitat in locuinta sa, intentionand ca, dupa uscarea acestora, sa le valorifice intr-un stat european. In acest sens, la data de 15 octombrie, barbatul ar fi contactat telefonic o persoana necunoscuta din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzactionarea drogurilor, pretul acesteia si modalitatea de transfer.
Cel in cauza ar fi urmat sa obtina in urma tranzactiei aproximativ 15.000 de euro. Barbatul a fost retinut pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri in forma continuata, iar la data de 18 octombrie Tribunalul Iasi a dispus arestarea preventiva a pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.


loading...

Adauga un comentariu