Local

Ieșean beat la volan! Ce a făcut șoferul înainte de a consuma alcool

Publicat: 02 dec. 2022
Ieșean beat la volan Ce a făcut șoferul înainte de a consuma alcool
Șofer din Aroneanu, beat la volan

Un șofer din satul Dorobanț, comuna Aroneanu, județul Iași, s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Bărbatul a fost surprins beat la volan de către oamenii legii. Ulterior, individul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat

Înainte de a se urca beat la volan, ieșeanul a luat micul dejun și a consumat doi litri de alcool, respectiv vin și bere. Mai târziu a mers la un consătean pentru a-l ajuta la tencuirea unui perete, apoi s-a deplasat cu mașina personală la locuința cumnatului său, unde a avut parte de o surpriză neplăcută.

Șofer din Aroneanu, beat la volan

Un bărbat din satul Dorobanț, comuna Aroneanu, județul Iași, a fost condamnat de magistrații de la Curtea de Apel Iași la trei ani de închisoare cu suspendare, individul urcându-se beat la volan. Înainte de a fi prins de oamenii legii, ieșeanul a consumat litri de vin și bere, ajutându-și un vecin la muncă.

„Inculpatul a declarat că la data de 22.06.2020, ora 09:00, a ajuns la locuința amicului și consăteanului său, unde l-a ajutat pe acesta la tencuirea unui perete al casei aflate în construcție. În jurul orei 12:00 a mâncat patru felii de salam, două felii de caș și o felie de pâine. Acesta a susţinut că a stat în acel loc până pe la ora 17:40, când l-a contactat telefonic pe cumnatul său, Sculeac, posesor de permis de conducere, să vină să-i conducă autoturismul, întrucât el consumase alcool.

Inculpatul a declarat că în acea zi a consumat circa un litru de vin și un litru de bere, pe parcursul întregii perioade cât a stat la amicul său. În jurul orei 17:55-18:00, a sosit cumnatul suspectului, care s-a urcat la volanul autoturismului Opel Astra, aparținând suspectului, pe care l-a condus pe drumul public de pe raza satului Dorobanț, suspectul ocupând locul pasagerului, stânga-față. La o distanță de circa 100 de metri de locuința lui Sculeac, acesta a coborât de la volan, iar suspectul a ocupat locul conducătorului auto, conducând pe distanța de circa 100 metri autoturismul său, precizat mai sus, pe drumul public de pe raza satului Dorobanț, comuna Aroneanu, județul Iași.

Ajungând la casa cumnatului Sculeac, în jurul orei 18:15, făcând manevre de parcare a autovehiculului, a atins ușor spoilerul spate al autoturismului, aparținând martorului, marca Skoda Superb”, precizau anchetatorii.

Vinovatul și-a recunoscut fapta

După ce individul a lovit mașina martorului, oamenii legii și-au făcut apariția. În plus, soția șoferului a remarcat faptul că acesta se afla în stare de ebrietate.

„La fața locului a sosit imediat și soția sa, care a avut o discuție cu inculpatul, constatând că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care martorul a solicitat poliția la fața locului. Inculpatul a intrat apoi în curtea locuinței cumnatului său. La circa jumătate de oră, la fața locului a sosit un echipaj de poliție. Inculpatul a declarat polițiștilor că el a fost cel care a condus și parcat autoturismul Opel Astra în dreptul locuinței numitului Sculeac.

Acesta a declarat că recunoaște și regretă fapta comisă. Deoarece inculpatul emana halenă alcoolică, acesta a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iași, unde a fost testat cu aparatul Dragger, la orele 19:31, rezultatul fiind de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din acest motiv, polițiștii l-au condus la I.M.L. Iași, unde i-au fost recoltate probe biologice”, menționau anchetatorii.
Adauga un comentariu