Local

Ieșean condamnat pentru tâlhărie calificată, după ce și-a jefuit mătușa! Individul, mușcat de deget de victimă!

Publicat: 04 iun. 2020
Judecătorii ieșeni au condamnat un tânăr acuzat de tâlhărie calificată, victimă fiind mătușa acestuia
Un tânăr din Iași a fost condamnat după o tâlhărie calificată

Un tânăr din Iași a fost condamnat pentru tâlhărie calificată, după ce și-a jefuit mătușa. Tânărul a primit o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei, pentru tâlhărie calificată. Vasile Vlad Socieț a fost acuzat că a intrat cu mănuși și cagulă în casa părinților femeii și, în timp ce victima dormea, a apăsat-o cu genunchiul pe cap, pentru a-i da bani

O femeie din județul Iași a trecut prin clipe de groază, fiind supusă unor agresiuni de propriul nepot. Tânărul a pătruns în casa în care femeia dormea și a presat-o cu genunchiul pe cap.
Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Vasile Vlad Socieț la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru tâlhărie calificată.

„Instanța obligă inculpatul la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei comunei Comarna sau în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Comarna. Admite acțiunea formulată de partea civilă C.S. și obligă inculpatul să îi achite acesteia suma de 161 de lei, cu titlu de daune materiale”, au precizat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Nepotul Vasile Vlad Socieț, acuzat că și-a jefuit mătușa, purtând o mască și mănuși

O femeie din Iași a fost nevoită să treacă printr-o spaimă de nedescris, din cauza propriului nepot. Anchetatorii l-au trimis în judecată pe Vasile Vlad Socieț (22 de ani) pe data de 19 decembrie 2019, sub acuzația de tâlhărie calificată, victima fiind mătușa lui.

„În noaptea de 5 spre 6 august 2019, în jurul orei 24:00, cu fața acoperită și cu mănuși pe mâini, inculpatul a pătruns fără drept în interiorul locuinței soților A. și M.S., de 81, respectiv 80 de ani, din localitatea Comarna. Acolo, prin exercitarea de acțiuni violente – imobilizarea în pat și lovirea persoanei vătămate C.S. (care dormea în locuința părinților săi) cu pumnii și cu picioarele, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 6-8 zile de îngrijiri medicale, i-a sustras acesteia geanta în care se găsea un portmoneu cu suma de 161 de lei”, au menționat anchetatorii.

La scurt timp de la producerea incidentului, o femeie, mătușa individului, a sunat la 112, reclamând ceea ce i s-a întâmplat.

„În timp ce dormeam, am observat un bărbat în cameră, care a început să mă lovească și să-mi ceară bani. În momentul în care au intervenit părinții mei, agresorul a încetat să mă lovească. El a luat geanta care se afla pe un scaun din cameră, apoi a fugit”, a povestit femeia.

O femeie, agresată cu genunchiul pe cap, în timp ce dormea

Oamenii legii au mai stabilit că nepotul femeii din județul Iași ar fi agresat-o pe aceasta în timp ce ea dormea.

„Femeia i-a spus inculpatului că nu are bani. Inculpatul i-a acoperit gura și a apăsat-o pe cap cu genunchiul. Persoana vătămată a reușit să strige după ajutor și l-a mușcat pe inculpat de un deget de la mâini. Acesta a luat geanta persoanei vătămate, în care se aflau obiecte personale, precum și un portmoneu în care se găseau 161 de lei. Inculpatul a fugit, dar, la ieșirea din locuință, a fost văzut de părinții persoanei vătămate”, au adăugat procurorii.

Anchetatorii au găsit ulterior geanta femeii din Iași în apropierea locuinței nepotului. Geanta era ascunsă sub platforma din lemn a unui stog de furaje. În geantă au fost găsite cartea de identitate a femeii, medicamente și alte bunuri personale.
Procurorii au mai afirmat că, în urma agresiunii, femeia a avut echimoze, excoriații, tumefacții și hemoragie sunconjunctivală, leziuni care au necesitat 6-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Cu ocazia audierii, Vasile Vlad Socieț a recunoscut comiterea faptei și a declarat că o regretă. Potrivit anchetatorilor, tânărul a mai comis fapte antisociale, fără însă ca acestea să constituie antecedente penale.

Adauga un comentariu