Actualitate

Iesean prins in flagrant cand lua bani pentru a face trafic de influenta la o universitate

Publicat: 27 sept. 2013
1

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi au prins in flagrant un barbat care a solicitat o suma de 500 de euro de o femeie pentru a-i facilita obtinerea fictiva a unui punctaj mai mare la dosarul de candidat necesar pentru admiterea la unitatea de învatamânt în sesiunea de toamna pe locurile ramase libere de la sesiunea din vara.

Femeia i-a dat acestuia o parte din bani, iar joi a facut o plangere la DGA. In aceeasi zi a fost realizat un flagrant, iar barbatul a fost surprins cand primea de la denuntatoare suma de 200 de lei. Barbatul este cercetat in stare de libertate pentru savârsirea infractiuni de trafic de influenta.

„La data de 26.09.2013, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, cu sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au prins în flagrant un cetatean în timp ce primea de la o denuntatoare suma de 200 lei pentru a-si trafica influenta pe lânga factorii de decizie din cadrul unei universitati din municipiul Iasi, în scopul obtinerii unui punctaj pe baza caruia sa fie admisa la unitatea de învatamânt respectiva.

În fapt, în cursul lunii septembrie 2013, B.C.D. i-a promis denuntatoarei A.G.C. ca, în schimbul sumei de 500 euro, poate interveni pe lânga rectorul unei universitati din municipiul Iasi si o persoana din cadrul secretariatului universitatii, pentru a-i facilita obtinerea fictiva a unui punctaj mai mare la dosarul de candidat necesar pentru admiterea la unitatea de învatamânt în sesiunea de toamna pe locurile ramase libere de la sesiunea din vara. Din suma totala de 500 euro pretinsa, denuntatoarea a remis lui B.C.D. suma de 300 euro la începutul lunii septembrie, urmând ca ulterior sa fie platita si diferenta.

În urma denuntului formulat de A.G.C., în cursul zilei de 26.09.2013, ofiterii Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi, au realizat actiunea de prindere în flagrant, B.C.D. fiind surprins în momentul primirii sumei de 200 lei, reprezentând o parte din diferenta de 200 euro.

În cauza, procurorul a dispus începerea urmaririi penale fata de B.C.D., pentru savârsirea infractiuni de trafic de influenta, fapta prevazuta si pedepsita de art. 257 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, cercetarile fiind continuate cu învinuitul în stare de libertate”, se arata in comunicatul DGA Iasi.

UPDATE 11.11 Conform unor surse din cadrul DGA ieseanul a incercat sa intervina pe langa rectorul UMF Gr. T. Popa.

Comentarii
Adauga un comentariu