Local

Ieseanca acuzata ca a omorat un lider religios, la un pas de libertate!

Publicat: 07 oct. 2019
1

@ Judecatorii ieseni vor stabili astazi daca Luminita Solcan poate parasi Spitalul de Psihiatrie "Padureni-Grajduri" @ Femeia a fost internata initial în Franta, dar a fost adusa la Iasi dupa ce a fost înjunghiata de o colega de camera

Magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi ar putea decide astazi daca mentin sau nu internarea medicala în cazul Luminitei Zamfira Solcan (47 de ani), femeia acuzata ca l-ar fi ucis pe parintele Roger, liderul spiritual al comunitatii din Taizé.

Recent, la Judecatorie a fost depusa o cerere privind mentinerea, înlocuirea sau încetarea masurii internarii medicale.

In urma cu câtiva ani, femeia acuzata ca l-a ucis pe parintele Roger a fost adusa la Iasi. Asta, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea formulata de rudele femeii, de a o transfera din Spitalul de Psihiatrie din Dijon, în unitatea medicala similara din Iasi.

Vezi si: Ieseanca acuzata ca a ucis un lider religios ar putea fi pusa in libertate!

Cererea a fost facuta dupa ce ieseanca a fost înjunghiata în spitalul francez de catre o colega de camera. Conform autoritatilor franceze, Solcan a fost înjunghiata de 17 ori cu un cutit în centrul specializat "Chartreuse". Agresoarea ar fi fost tocmai colega ei de camera, în vârsta de 40 de ani, care era internata voluntar în centrul respectiv doar de o saptamâna.

De fapt, problemele Luminitei Solcan au început în anul 2005, când ieseanca l-a omorat pe liderul Comunitatii Ecumenice din Taizé. Potrivit anchetatorilor francezi, fapta a fost comisa pe data de 16 august 2005, victima fiind fondatorul Comunitatii Ecumenice. Preotul a murit pe loc, din cauza leziunii suferite, iar ieseanca a fost imobilizata de martori.

Ulterior, femeia a fost internata în centrul "Chartreuse", din Dijon, dupa ce s-a stabilit ca avea o serie de afectiuni psihice grave. În luna iunie 2011, rudele iesencei au cerut repatrierea acesteia, solicitare aprobata de autoritatile franceze.

Adauga un comentariu