Sport

Ieșeanca Ana Maria Romanțov, de la ACS Power Box, va reprezenta România la turneul internațional de box de la Brașov

Publicat: 10 feb. 2022
Ana Maria Romanțov si Radu Romanțov
Ana Maria Romanțov va reprezenta România la turneul internațional de box de la Brașov

Pugilista ieșeancă Ana Maria Romanțov va reprezenta România la turneul internațional de box de la Brașov, la categoria 54 de kg, tineret. Considerată o revelație a noii generații, sportiva antrenată de tatăl ei, Radu Romanțov, este dublă medaliată la Campionatul European de Box.

Aceasta a reușit performanța de a obține medalia de argint în 2020, iar în anul 2021 a urcat din nou pe podium obținând bronzul.

Ana Maria Romanțov va reprezenta România la turneul internațional de box de la Brașov

Tânăra sportivă va avea parte de un examen important pentru cariera ei, fiind în primul an de tineret. Pregătirea a fost una intensă, iar dorința acesteia este una extrem de mare să demonstreze că toată munca nu a fost în zadar. Ana Maria se declară sigură pe ea și extrem de pregătită pentru competițiile ce urmează.

“Mă simt pregătită pentru acest turneu, mai ales că tatăl și antrenorul meu se va afla în colțul meu și mă va susține necondiționat cum s-a întâmplat și până acum. Din punct de vedere fizic și psihic mă simt extrem de pregătită datorită muncii depuse până acum. Îmi doresc să fac o figură frumoasă la 54 de kg, fiind și primul meu an la tineret”, a declarat Ana Maria Romanțov.

Antrenorul sportivei este la fel de încrezător și își dorește să repete performanțele din trecut.

“Vom face aceasta deplasare și vom încerca să demonstrăm că nimic nu este întâmplător. Ne-am dedicat mult timp pentru pregătire și sunt sigur că o să facem o figură frumoasă. Mă simt extrem de mândru de rezultatele fiicei mele, dublă medaliată la Campionatele Europene, și sper ca pe viitor să ne autodepășim”, a precizat Radu Romanțov, antrenorul și tatăl pugilistei.

Turneul internațional de box “Brașov Open” se va desfășura în perioada 22-28 februarie și este destinat sportivilor aflați la juniorat și tineret, atât la masculin, cât și la feminin. Imediat dupa finalizarea acestei competiții, tânăra sportivă va face deplasarea pentru Cupa României care va avea loc la București.

Ana Maria Romanțov, rezultate de top într-un timp record

În urmă cu trei ani, Ana Maria a început să practice boxul la îndemnul tatălui. La doar 16 ani, sportiva este multiplă campioană națională după ce a câștigat patru mari competiții de box desfășurate în țară. Tânăra pugilistă este antrenată de către tatăl ei în satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași.

Aceasta este elevă în clasa a 10-a la Liceul cu Program Sportiv Iași ( L.P.S ).

Ana Maria urmează antrenamentele zilnice sub stricta supraveghere a antrenorului Radu Romanțov. În anul 2020, tatăl Anei a înființat clubul A.C.S. Power Box, iar de atunci rezultatele nu au intarziat sa apara pentru tânăra sportivă.
Comentarii
Adauga un comentariu