Eveniment-Social

Ieseanul care a pacalit moartea

Publicat: 20 apr. 2012
1

@ Un iesean in varsta de 51 de ani a reusit sa pacaleasca moartea, supravietuind unei operatii extrem de complicate

Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Sf. Spiridon s-au confruntat saptamana trecuta cu un caz destul de rar. Un iesean in varsta de 51 de ani a reusit sa pacaleasca moartea, supravietuind unei operatii extrem de complicate. El a fost diagnosticat cu o tumora suprarenala maligna care se comprima cu vena cava inferioara. Acest lucru a facut ca operatia sa fie una extrem de complicata, in conditiile in care tumora avea peste 10 centimetri, iar cea mai mica fisura a arterei ducea la moartea pacientului. „Particularitea la acest caz este ca tumora secundara provenea de la un cancer pulmonar, iar cu astfel de cazuri ne intalnin extrem de rar. De asemenea, tumora fiind extrem de mare, s-a comprimat cu vena cava si de aceea nu s-a putut merge pe ideea unei operatii minim invazive. Operatia a fost destul de dificila, tinand cont ca o singura atingere gresita a cavei ducea la decesul pacientului. Din fericire, acest lucru nu s-a intamplat, iar operatia a fost un succes. Postoperator, pacientul are o evolutie favorabila, urmand ca cel mult in doua zile sa fie externat”, a declarat prof. dr. Stefan Georgescu, seful Clinicii a II-a Chirurgie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, din Iasi.

Chiar daca a fost un miracol ca a supravietuit acestei interventii chirurgicale, barbatul nici nu stie ca a fost la un pas de moarte. Nu isi doreste decat sa se refaca mai repede si sa plece acasa. „De o luna aveam febra foarte mare si o stare continua de rau. Am asteptat sa-mi treaca, am luat si pastile de la medicul de familie, insa nimic nu m-a ajutat. Cand am vazut asa, am hotarat sa vin la spital. Aici mi-au spus ca trebuie sa ma operez numaidecat. Acum, ca m-au operat, ma simt mai bine. Nu mai fac nici febra si nici nu ma mai simt atat de rau, doar ca ma doare operatia. Nu stiu de la ce am luat boala asta, dar sper sa-mi dea cat mai repede drumul acasa”, a afirmat Pavel Mocanu.

Barbatul trebuie sa se intoarca la control peste trei luni si sa mai suporte o interventie chirurgicala pentru extirparea tumorii principale de la plaman.

Adauga un comentariu