Local

Ieșeanul care a ucis o bătrână și pe fiul ei, condamnat la pușcărie pe viață! Răzvan Butuc, obligat de judecătorii ieșeni să achite daune morale de 25.000 de euro!

Publicat: 01 iul. 2020
Un ieșean, Răzvan Butuc, a fost condamnat la închisoare pe viață

Judecătorii ieșeni au emis ieri sentința în cazul ieșeanului care a ucis o bătrână și pe fiul acesteia într-un apartament din Păcurari. Magistrații l-au condamnat pe Răzvan Butuc la închisoare pe viață, pentru omor calificat și tâlhărie. În plus, individul a fost obligat la plata unor daune morale de 25.000 de euro către ruda celor două victime

Ieșeanul supranumit „Călăul din blocul ANL” a fost pedepsit ieri de judecătorii ieșeni. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Răzvan Butuc la închisoare pe viață, pentru omor calificat și tâlhărie.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă V.S. și îl obligă pe inculpatul Răzvan Butuc să îi plătească părții civile, cu titlu de daune morale, echivalentul în lei al sumei de 25.000 de euro”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e defnitivă, aceasta putând fi contestată.

Mamă și fiu, uciși de „Călăul din blocul ANL”, într-un apartament din cartierul Păcurari

Procesul individului supranumit „Călăul din blocul ANL” a început pe 7 august 2019. Asta, după ce Răzvan Butuc fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 16 mai 2019. Înainte cu aproximativ o lună de la prinderea individului, oamenii legii au făcut o descoperire macabră.
Mai exact, anchetatorii au descoperit într-un apartament din cartierul Păcurari două cadavre, al unei mame și al fiului acesteia. Deși era clar că mama și fiul, Răducu și Elena Ș., găsiți morți într-un apartament ANL, fuseseră omorâți cu bestialitate.

Anchetatorii au mers pe fir, au făcut cercetări și au ajuns astfel la Răzvan Butuc, un vecin de-al victimelor. Conform anchetatorilor, Răzvan Butuc (22 de ani) l-ar fi omorât prima dată pe Răducu Ș. cu un cuțit, iar, ulterior, ar fi strâns-o de gât pe bătrână. Motivul celor două crime a constat în obținerea de bani.
Procurorilor nu le-a fost ușor să adune probe împotriva tânărului, dar totul a ieșit la iveală până la urmă. Bătrâna și fiul ei au fost ținte ușoare. Răzvan Butuc îi cunoștea de ani buni, deoarece locuiau în aceeași scară. Oamenii legii au precizat că acesta a intrat în apartamentul acestora și i-a ucis fără milă.

Percheziții făcute de oamenii legii pentru prinderea principalului suspect

În cele din urmă, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu ajutorul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au descins în trei locuri. Două dintre locuri au fost în blocurile ANL din Păcurari, iar un al treilea în cartierul Nicolina. Oamenii legii au descins în aceste locuri după ce au adunat suficiente dovezi care să arate că Răzvan Butuc a discutat și a încheiat unele „tranzacții”.

„Mascații” au intrat în apartamentul lui Butuc, dar și un amic de-al acestuia a fost luat în vizor. Potrivit anchetatorilor, Răzvan Butuc ar fi comis dublul asasinat pentru a face rost de bani pentru droguri. Oamenii legii au mai afirmat că acesta ar fi lua mai multe bunuri din casă, iar unele dintre acele bunuri ar fi fost vândute. Procurorii au susținut că tânărul i-ar fi omorât pe cei doi, mamă și fiu, pe 9 aprilie 2019. În fața anchetatorilor, individul a recunoscut comiterea faptelor. Chiar și așa, cel mai probabil, individul supranumit „Călăul din blocul ANL” va contesta sentința emisă de judecători pentru omor calificat și tâlhărie. Asta, pentru că a fost condamnat la închisoare pe viață de către magistrații de la prima instanță.

Adauga un comentariu