Local

Ieşeanul Daniel Horodniceanu, ales ca reprezentant al procurorilor PICCJ în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii – FOTO

Publicat: 22 iun. 2022
Daniel Horodniceanu
Procurorul Daniel Horodniceanu a fost ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii

Miercuri, 22 iunie 2022, ieşeanul Daniel Horodniceanu a fost ales ca reprezentant al procurorilor în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, azi, procurorii din Parchetul General şi-au ales reprezentantul în noul CSM. Lupta finală s-a dat între Alina Albu şi Daniel Horodniceanu. Scorul a fost de: 190 de voturi pentru Daniel Horodniceanu, 174 de voturi pentru Alina Albu, iar 9 voturi au fost anulate.

Miercuri, 22 iunie 2022, ieşeanul Daniel Horodniceanu a fost ales ca reprezentant al procurorilor Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Aşadar, procurorii din Parchetul General şi-au ales reprezentantul în noul CSM. Lupta finală s-a dat între Alina Albu şi Daniel Horodniceanu.
Alegerile au fost câştigate de Daniel Horodniceanu, de la DIICOT, care a învins-o pe procuroarea DIICOT Alina Albu. Scorul a fost de: 190 de voturi pentru Daniel Horodniceanu, 174 de voturi pentru Alina Albu, iar 9 voturi au fost anulate.

Ales ca reprezentant al procurorilor PICCJ în CSM după un tur II de vot

A fost nevoie de un tur II pentru desemnarea reprezentantului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în CSM, adjuncta Parchetului General, Maria Militaru, fiind eliminată după primul tur.
Astfel, candidați pentru locul de reprezentant în CSM al procurorilor de la Parchetul General au fost Maria Militaru, adjuncta PICCJ, Alina Albu, de la DIICOT, și Daniel Horodniceanu, de la DIICOT Iași.

Cum s-a ajuns la „finala” Alina Albu – Daniel Horodniceanu

După primul tur de vot, procurorii au eliminat-o de pe lista CSM pe procuroarea Maria Militaru. Alegerile s-au reluat. La votul final au intrat procurorii Alina Albu și Daniel Horodniceanu. Așadar, procurorii PICCJ au votat pentru scoaterea din alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii 2023-2028 a procuroarei Maria Militaru, cea care era dată drept favorită înaintea votului pentru ocuparea demnității de membru al CSM, ca reprezentant al procurorilor Parchetului General.
Potrivit unor surse, procuroarea Maria Militaru a înregistrat, însă, cele mai puține voturi din partea colegilor ei, primii doi clasați în cursa pentru CSM fiind procurorii DIICOT Alina Albu și Daniel Horodniceanu.

Potrivit procedurii, a fost organizat un nou tur de alegeri, procurorii PICCJ exprimându-și opțiunea pe vot pentru cei doi magistrați rămași în cursă. Până la urmă, ieşeanul Daniel Horodniceanu a fost ales ca reprezentant al procurorilor PICCJ în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Comentarii
Adauga un comentariu