Eveniment-Social

Ieseanul Daniel Horodniceanu: SIE nu a ajutat ancheta in dosarul spionilor

Publicat: 26 apr. 2016
1
Procurorul iesean, seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca Serviciul de Informatii Externe (SIE) nu a ajutat cu nici un fel de informatii pentru a clarifica cine a comandat spionarea sefei DNA, Codruta Kovesi.
„Noi am solicitat sprijin de la toate institutiile statului, dar nu am primit informatii. Avem o banuiala, dar inca nu am stabilit cu exactitate cine a comandat actiunea de „investigare” „, a precizat Horodniceanu. Ieseanul a facut aceste precizari la Hotel Minerva, in cadrul unei actiuni organizata de Alianta pentru o Justitie Curata (formata din Expert Forum, Freedom House si Centrul Roman pentru Politici Europene), cu tema „Piedicile si performanentele anticoruptiei”. De asemenea, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi  a precizat ca SIE nu a furnizat nici o nota informativa in ultimii trei ani. In schimb, a crescut numarul informarilor de la DIPI
„In anul 2015, din cele 5.988 de dosare inregistrare, 90 de dosare au avut la baza sesizari de la SRI, 22 au avut la baza sesizari provenite de la DIPI din cadrul MAI, iar patru dosare au avut la baza sesizari de la DGIA din cadrul Ministerului Apararii. Am vazut, cu toate acestea, ca in clasamentul facut a primit si SIE un punctaj oarecum mic. As putea sa spun ca in 2015 nu am primit niciun fel de informare de la SIE, nici in 2014 nu am primit de la SIE, nici in 2013 nu am primit de la SIE. De fapt, de cand am preluat aceasta functie nu am primit niciun fel de informare de la SIE”, a declarat Kovesi. In cadrul lucrarilor organizate de grupul de ONG-uri, Coalitia a lansat astazi Indexul Sustenabilitatii DNA si Raportul privind recuperarea produsului infractiunii. De la prejudiciu pana la confiscare, in cadrul lansarii acestui proiect, au participat sefa DNA, Codruta Kovesi, seful DIICOT, Daniel Horodniceanu si Cornel Calinescu, director in Ministerul Justitiei, reprezentanti de la instante, parchete si ministere.
Adauga un comentariu