Actualitate

Ieseanul Mihai Nistor, eliminat de la Olimpiada, dupa o decizie scandaloasa a arbitrilor

Publicat: 13 aug. 2016
Singurul reprezentant al Romaniei in concursul de box de la Jocurile Olimpice, Mihai Nistor, a fost eliminat in optimile de finala ale categoriei +91 kg, in urma unei decizii scandaloase a arbitrilor. Desi a controlat in cea mai mare parte a timpului lupta cu iordanianul Hussein Iashaish, lovind mai mult si mai clar si aducandu-si adversarul in situatia de a fi numarat de doua ori, sportivul legitimat la CSA Steaua nu a fost considerat invingator de arbitrii judecatori.
Romanul, care a suferit o taietura la arcada dreapta in repriza a doua, a fost dat invingator doar de unul dintre cei trei judecatori, Liu Ming Li, care i-a acordat victoria lui Nistor cu 29-28. Ceilalti doi, Jose Bonet si Marcela Paula Souza, i-au acordat decizia iordanianului, cu acelasi scor, 29-28. In sferturile de finala, Iashaish va boxa cu campionul mondial en titre, francezul Tony Victor James Yoka, victorios la puncte (3-0) in fata lui Laurent Clayton (Insulele Virgine).
Campion mondial absolut AIBA Pro Boxing la categoria supergrea, Nistor plecase cu ambitii mari in Brazilia, tintind chiar cucerirea titlului olimpic. «Cred ca pot sa castig o medalie. Nu ma duc doar sa ma plimb pana la Rio. Merg dupa titlul olimpic, asta mi-am propus de cand am inceput pregatirea», spunea pugilistul de 25 de ani, la plecarea din Romania.
Romania are o singura medalie de aur la box, la JO, cucerita de Nicolae Linca, la Melbourne, in 1956. In total, pugilistii din tara noastra au urcat de 25 de ori pe podium la Olimpiada (o medalie de aur, 9 de argint si 15 de bronz). Ultima medalie a boxului romanesc la Jocurile Olimpice a fost adusa de Ionut Gheorghe, la Atena, in 2004 – bronz, la categoria 64 de kg.


loading...

Comentarii
  • Pleci cu gânduri mari,de victorie,dupa atata munca in sala de antrenament.Dar ce te faci când arbitrii,nemernici ori interesati(ceia ce este acelasi lucru,adica tot nemernici sunt),hotarasc de la ei putere altceva.Altceva,care nu are nici o legatura cu lupta din ring. S-a dorit,poate,un adversar mai slab pentru boxerul gazdelor in meciul urmator…Oricum,este rusinos sa se intample asa ceva la o asemenea competitie.

  • Sincer sa fiu cu tine Mihai, nu esti un boxeor de nivel de asta nici asteptarile mele nu au fost mari de la tine! Nu poti compara scoală de box românească cu scolile de box englezesti,frantuzesti si mai ales cu cele americane, eu zic ca ai reusit qrhi-destul pt. Un sportiv mai plinut

Adauga un comentariu