Actualitate

Iesencele au „importat” un virus sexual periculos – VIDEO

Publicat: 11 mart. 2011
1

@ Iesencele plecate la munca in strainatate s-au intors acasa cu boli cu transmitere sexuala @ Saptamanal, la Maternitatea Elena Doamna o tanara ajunge cu candilomatoza vulvara, boala determinata de niste tulpini de virusi care nu sunt specifice Romaniei @ Initial, in zona genitala apar niste puncte, ignorate de pacienti, care apoi se dezvolta din aproape in aproape si seamana cu o conopida sau creasta de cocos @ Leziunile sunt dureroase, tratamentul dureaza luni de zile si exista un risc mare de reaparitie @ Una dintre paciente a ajuns la maternitate cu arsura in zona genitala dupa ce a folosit o substanta pentru a scapa de leziunile dureroase @ Pacientele diagnosticate cu aceasta boala au varsta pana in 30 ani

Iesenii plecati la munca in strainatate, femei sau barbati, au adus si boli cu transmitere sexuala. La Maternitatea Elena Doamna din Iasi, saptamanal, o femeie este diagnosticata cu condilomatoza vulvara, boala pe care au dobandit-o in urma unui contact sexual neprotejat. Aceste paciente au infectii pe zona vulvara. Este vorba de niste tulpini de virusi care nu sunt specifici Romaniei. Sunt tulpini de virusi din familia HPV, dar nu cele care dezvolta cancerul. Vorbim de paciente care au fost la munca in strainatate si au avut contact sexual neprotejat sau barbati care au muncit in strainatate, au contactat boala tot in urma unui contact sexual si la intoarcere au transmis boala partenerei. Inainte, vorbesc de 15-20 ani in urma, aceste tulpini de virusi se intalneau la studentele straine sau turisti. Boala apare si la femei, si la barbati”, a declarat dr. Vlad Gheorghita.

Leziunile au forma de conopida si sunt dureroase

Boala este extrem de dureroasa. Initial, in zona genitala apar niste puncte pe care femeile sau barbatii le ignora si apoi acestea incep sa se dezvolte si se formeaza niste leziuni. Tinerele care se prezinta la Maternitatea Elena Doamna cu candilomatoza vulvara au varsta pana in 30 ani. „Aceste leziuni se extind din aproape in aproape. Initial apar niste puncte, care sunt trecute cu vederea de paciente, iar aceste puncte cresc si se dezvolta. Aceste leziuni sunt dureroase. Tesutul din jurul acestor leziuni, care se dezvolta ca o conopida sau creasta de cocos cum mai sunt numite, devine dur. Boala se transmite numai prin contact sexual”, a spus medicul specialist obstetrica-ginecologie Vlad Gheorghita.

Cu zona genitala arsa pentru ca a incercat sa se trateze singura

Una dintre paciente a ajuns la spital cu pielea din zona genitala arsa, dupa ce a folosit o solutie pentru a scapa de leziuni. La Maternitatea Elena Doamna au ajuns si gravide cu candilomatoza vulvara. „Trebuie sa atragem atentia pacientelor sa nu aplice un tratament fara a se prezenta la medicul de specialitate. Tratamentul poate dura luni de zile si exista un risc mare de reaparitie. Igiena are un rol foarte important si, de multe ori, lasa de dorit. In astfel de cazuri nu se face ancheta, dar ar trebui declarati si contactii. Sunt paciente care incearca sa ne explice ca nu stiu de unde au contactat boala. Incearca sa faca un scenariu care este greu de crezut. La gravide imunitatea organismului este mai sensibila si aceste tulpini de virusi se dezvolta imediat”, a spus dr. Vlad Gheorghita.

Comentarii
  • pai daca le place la cules de castraveti cu pupaza , cand muncesc sa nu uite de echipamentul de protectie :)) ! Ce va mai place cucul e bani !

Adauga un comentariu