Titlurile zilei

Ieșencele sunt tot mai nemulțumite de cum le arată vaginul în oglindă! Femeile au plătit mii de lei la chirurgul plastician pentru micșorarea labiilor! Acum se pot lăuda cu noua imagine

Publicat: 24 sept. 2020
Ieșencele apelează la chirurgul plastician pentru că nu sunt mulțumite de cum le arată vaginul și cer să-și micșoreze labiile, să-și întărească pereții vaginului și să le schimbe aspectul sfârcurilor
O femeie îmbrăcată în costum de baie

Zeci de ieșence nemulțumite de aspectul vaginului lor apelează la chirurgul plastician pentru micșorarea labiilor. Medicii spun că nu doar femeile trecute de prima tinerețe se confruntă cu acest complex, ci și cele tinere. Pe lângă micșorarea labiilor, ieșencele cer chirurgului să le întărească pereții interiori ai vaginului și să le schimbe aspectul sfârcurilor

Din ce în ce mai multe ieșence nemulțumite de aspectul vaginului lor apelează, fără jenă, la intervenția chirurgilor plasticieni din Iași. Acestea cer medicilor să le micșoreze labiile, să le întărească pereții interiori ai vaginului și să le cosmetizeze aspectul exterior al zonei intime. După aceste proceduri, medicii spun că pacientele se simt mai încrezătoare și vaginul lor se bucură de un „new look” pe placul partenerilor de viață. Medicii explică faptul că numărul de ieșence care apelează la bisturiu sau la operațiile prin laser pentru ajustarea aspectului vaginului este în creștere. Totodată, sunt multe femei care merg la medicul plastician pentru a-și modifica aspectul sfârcurilor. Specialiștii spun că motivele lor sunt bine întemeiate.

Rejuvenarea vaginală, procedeul cerut de ieșence pentru micșorarea labiilor. Femeile care au născut natural sunt cliente fidele

Ieșencele se arată din ce în ce mai interesate de tot ceea ce înseamnă aspectul lor fizic. De câțiva ani, la Iași, au început solicitările și pentru rejuvenare vaginală. Acest termen se referă la proceduri estetice medicale care să ajute la micșorarea labiilor sau îngustarea canalului vaginal, a orificiului vaginal și a creșterii tonusului acestuia. Chiar și femeile tinere se arată interesate de tot ceea ce înseamnă comesticizarea aspectului și funcționalității vaginului.

„Rejuvenarea vaginală” implică fie interiorul vaginului, fie segmentul exterior. Toate acele elemente pot fi ajustate în funcție de dorințele pacientelor. Putem avea niște probleme constituționale, să avem niște labii foarte mari și atunci se pot modifica. Labiile se pot deprecia în timp și atunci se poate realiza un aspect cât mai aproape de dorințele pacientei. Discutăm, totodată, despre sarcină, despre nașterea naturală care aduce modificări la nivelul organului genital feminin. Femeile se adresează la orice vârstă, nu există o limită. Poate să fie la o vârstă tânără, am avut cazuri și la 45 de ani. Este un număr în creștere al femeilor interesate de acest tip de servicii, se observă o creștere și la nivel mondial”, a precizat dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie estetică la clinica Med Life din Iași.

Dr. Lucian Popa: „Toate aceste procedee duc la o îmbunătățire a calității vaginului, a «feeling-ului» pe care îl au pacientele pe acest segment”

Chirurgii esteticieni spun că femeile caută întinerirea vaginală din două motive: pentru a rezolva simptomele asociate relaxării pelvine, dar și pentru a îmbunătăți calitatea vieții sexuale. Cele care se adresează medicului chirurg sunt, adesea, femeile care au născut natural.

„La rejuvenarea vaginală sunt posibilități de injectare cu acid hialuronic, de rejuvenare a mucoasei. Toate aceste procedee duc la o îmbunătățire a calității vaginului, a «feeling-ului» pe care îl au pacientele pe acest segment. Sunt femei care ni se adresează pentru uscăciune vaginală, pentru o serie de afecțiuni generate în urma unor manifestări fiziologice și care lasă niște urme. Această abordare trece prin filtrul pacientului, care constată că trece prin niște situații neplăcute și va solicita astfel de corecții. Odată cu înaintarea în vârstă, femeile pot observa deteriorarea pereților vaginali și a mușchilor nu numai la peretele din spate, ci și a mușchilor frontali, în jurul deschiderii vaginale și a uretrei, de asemenea. Rezultatul este un vagin relaxat, iar femeile care prezintă aceste probleme, percep o diminuare a senzațiilor în timpul actului sexual”, mai spune medicul ieșean.

Sfârcurile care sunt băgate în sân, pot fi aduse la exterior de către medicul plastician printr-o operație cu laser

După intervenția chirurgicală de micșorare a labiilor, pacienta trebuie să aștepte o lună până la reînceperea activității sexuale. Intervenția chirurgicală durează undeva la 1-2 ore și se efectuează doar în centrele specializate. Adresabilitatea în cabinetelor medicilor plasticieni a crescut și pentru femeile nemulțumite de propriile sfârcuri.

„Ca orice tratatment care afectează un țesut în contextul refacerii lui, există o perioadă de interdicție pentru actul sexual pe o perioadă de o lună de zile. Prin chirurgia plastică se poate ajusta tot ceea ce înseamnă aspectele corpului nostru. Am avut paciente care erau nemulțumite de aspectul memelonului. Am avut cazuri în care mamelonul era prea proeminent, prea vizibil. Și aici se poate acționa chirurgical, iar intervenția cu laser lasă niște cicatrici care pot fi acceptate. Am avut cazuri cu paciente cu mameloanele invaginate. Este o abordare mai particulară, iar solicitarea intervine, de regulă, când femeia are o sarcină și constată că nu poate alăpta. Din acest punct de vedere, situația se poate rezolva printr-un procedeu care să reașeze țesutul la nivelul mamelonului, corectându-se și aspectul mamelonului”, încheie dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie estetică la clinica Med Life din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu