Local

Ieseni acuzati ca au adus statului un prejudiciu de 1 milion de euro! Iata cum s-au imbogatit peste noapte – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 feb. 2014
1

@ Persoanele de etnie rroma foloseau firmele drept paravan pentru activitati infractionale @ Suspectii ar fi adus statului un prejudiciu enorm, de peste un milion de euro @ Perchezitiile au fost coordonate de procurorii DNA Targu Mures

Descinderi de amploare, ieri, la adrese din Iasi, Barnova, Harlau, Lunca Cetatuii, Ciurea si Grajduri. Sute de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei din Bucuresti au descins in palatele rromilor din familia Stanescu. In paralel, politistii au verificat mai multe locatii din Timis, la parteneri de afaceri ai rromilor. De la 6 dimineata, localitatile in care au avut loc descinderile au fost blocate. Nimeni nu avea voie sa intre sau sa iasa. Singurele exceptii s-au facut in privinta copiilor care voiau sa ajunga la scoala si in cazul persoanelor care aveau urgente medicale. Numarul mare de mascati i-a deranjat pe localnici. In satul Zanea, de exemplu, spiritele s-au incins rapid, iar sefii Jandarmeriei au fost nevoiti sa negocieze cu bulibasa din Ciurea pentru indepartarea persoanelor care se stransesera sa protesteze.

Click aici pentru a vedea imagini.

„Nu stim ce se întâmpla, nu stim nimic, nu stim care este cazul, nu stim pe cine cauta, nu suntem anuntati. Uite cum da peste noi. Avem femei bolnave, avem cardiaci, nu ne da voie sa iesim. Adica, daca unul e vinovat, trebuie tot satul sa fie înconjurat, sa fie sechestrat? De ce nu se duc la persoana respectiva? Ne blocheaza drumurile, iar pentru ce, nu stim. Daca unul e criminal, asta nu inseamna ca e toata comunitatea. Multi baieti au firme, dar nu stiu cine a gresit”, a declarat Ferdinand Stanescu, bulibasa din Ciurea. Acesta le-a acordat sprijin procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in vederea identificarii unei femei, Mandita Stanescu, care se ascundea intr-o alta casa de frica fortelor de ordine. Anchetatorii au verificat casele, actele firmelor si autoturismele rromilor.

Prejudiciu de 1 milion de euro

Actiunea a fost organizata de procurorii DNA Targu Mures in colaborare cu inspectori ai Directiei Generale Antifrauda. Anchetatorii au refuzat sa dea prea multe detalii despre activitatea infractionala a rromilor, insa au anuntat ca prejudicul este enorm, de peste un milion de euro. Persoanele de etnie rroma foloseau drept paravan firmele pe care le detineau, pentru a se ocupa de evaziune fiscala si spalare de bani.

Citeste si: O minora de 16 ani, data in urmarire, se ascundea la rromii din Grajduri

„Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Targu Mures efectueaza cercetari într-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea, de catre o grupare de societati comerciale din judetul Iasi, a unor infractiuni de evaziune fiscala, cu un prejudiciu estimat de peste 1 milion euro. În cursul diminetii de 18 februarie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii în 12 locatii în care exista suspiciuni ca gruparea respectiva ar fi desfasurat, în perioada 2012-2013, activitatea infractionala. În paralel, în legatura cu aceasta cauza penala, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala efectueaza o serie de controale la diferite societati comerciale”, se arata intr-un comunicat remis de DNA.

Citeste si: Mascatii au descins in cinci palate tiganesti, la Grajduri

Adauga un comentariu