Eveniment-Social

Ieseni disperati care isi cauta dreptatea prin tribunale

Publicat: 15 iun. 1999

•Victima unui grav accident de circulatie spera ca „macar Dumnezeu sau ministrul Justitiei sa-i faca dreptate” •”Am ajuns la disperare si sint in stare de orice. Masina care mi-a fost distrusa reprezenta singura sursa de existenta pentru familie” – a sustinut ingrozit taximetristul implicat in accident

Recent am primit la redactie un memoriu in care ieseanul Alexandru Tarhon, victima unui grav accident de circulatie, sustine ca „dupa ce nu a primit nici o letcaie despagubiri materiale, in prezent, procesul se lungeste fara sens si totul este cusut cu ata alba. O copie a memoriului a fost depusa la redactia „Ziua de Iasi”, iar o alta a fost trimisa la Bucuresti Ministrului Justitiei, Valeriu Stoica. Accidentul de circulatie pe care Tarhon l-a suferit in luna octombrie anul trecut a facut obiectul dosarului nr. 2937/1999, aflat pe rolul Judecatoriei Iasi, ultimul termen de judecata fiind pe 18 mai 1999.
Pe 24 octombrie 1998, in jurul orei 23, Valeriu Razvan Botez (21 de ani), din Iasi, student la Facultatea de Drept a Universitatii „Petre Andrei”, in timp ce conducea autoturismul IS-55-BLR, la patrunderea intr-o intersectie semnalizata, nu a respectat semnificatia indicatorului „Cedeaza trecerea” si nu a acordat prioritate de trecere autoturismului IS-02-DNN. Masina condusa de taximetristul particular Alexandru Tarhon (48 de ani), din Iasi, a fost izbita deosebit de puternic, in urma coliziunii fiind raniti grav soferul si Lorena Irina Amironesei, in virsta de 24 de ani, pasagera in autoturismul taxi. Stirea respectiva a aparut in Gazeta Politiei, la data de 29 octombrie 1998. Urmare a acestui accident, autoturismul IS-02-DNN a fost distrus in proportie de 90%, iar soferul Alexandru Tarhon a fost internat in stare foarte grava la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, ulterior fiind transferat la Spitalul de Urgente, sectia de chirurgie plastica. Din schita facuta la locul accidentului de catre Politia Rutiera Iasi, rezulta ca autoturismul taximetristului a fost proiectat peste un alt autoturism care circula in paralel, socul fiind deosebit de puternic din cauza unei duble rotatii prin aer. Dupa acest accident, Tarhon s-a ales cu leziuni deosebit de grave ce au necesitat pentru vindecare 118 zile de ingrijiri medicale. Cercetind cazul, Politia Iasi a stabilit vinovatia studentului Valeriu Botez si a inaintat dosarul catre Parchetul Iasi. „Se doreste tergiversarea dosarului 19/P/1999 datorita faptului ca, studentul vinovat este fiul domnului Botez, plutonier major la Politia de frontiera” – a sustinut in memoriul sau taximetristul Alexandru Tarhon. In continuare, victima a declarat ca a ajuns la disperare, deoarece masina i-a fost distrusa complet si reprezenta singura sursa de venit pentru familie. „La 3 luni de la accident, mi s-au extras bucati de sticla din regiunea fronto-parietala stinga, iar la 6 luni mi s-a extras din nou un corp strain din antebratul sting”- a continuat disperat Alexandru Tarhon. El spera ca justitia ieseana sa-i faca dreptate si sa-i acorde despagubirile materiale si morale cuvenite. Pina in prezent, cauza a fost aminata de doua ori datorita lipsei aparatorilor si martorilor. In numerele viitoare vom reveni cu noi amanunte despre evolutia acestui proces.

Nicu SAMSONloading...

Adauga un comentariu