Actualitate

Ieseni, feriti-va de minciunile si dezinformarile, marca Ziarul de Iasi!

Publicat: 26 sept. 2014
1
Inca o data se dovedeste ca Ziarul de Iasi dezinformeaza grosolan putinii cititori care i-au mai ramas. In editia de ieri, 25 septembrie, gazeta din Bucsinescu a publicat un text plin de dezinformari si de minciuni, referitor la audierea omului de afaceri Zaharia Schrotter la sediul DIICOT Bucuresti. In acest text, deontologii de la Ziarul de Iasi acrediteaza ideea ca plangerea care a stat la baza inceperii cercetarilor la adresa firmelor familiei Schrotter ar fi fost facuta de o fosta angajata a cotidianului BUNA ZIUA IASI, Delia Dumitrescu. Mai mult decat atat, ziarul condus de Toni Hritac acrediteaza ideea ca in spatele acestui demers ar sta Florin Asimionesei. 
Pentru corecta informare a iesenilor se cuvin facute cateva precizari. In primul rand, Delia Dumitrescu nu mai lucreaza la cotidianul BUNA ZIUA IASI din anul 2007. De asemenea, Delia Dumitrescu a lucrat doar ca agent de publicitate la BZI, nu a fost niciodata redactor si nu a scris niciodata vreo ancheta de presa. Daca ar fi fost asa, deontologi cum se lauda, redactorii de la Ziarul de Iasi ar fi luat si un punct de vedere de la Florin Asimionesei, incriminat in paginile ziarului, fara sa aiba dreptul sa se apere. De altfel, noi suntem obisnuiti cu dezinformarile si intoxicarile pe care le incearca, in naivitatea lor, cei de la Ziarul de Iasi. Reporterii BZI au contactat-o pe Delia Dumitrescu, iar aceasta a declarat transant ca nu are nicio legatura cu plangerea facuta familiei Schrotter.
„Nu am facut nicio astfel de plangere, nu am nicio legatura cu ancheta in care sunt implicati acesti oameni de afaceri”, a spus Delia Dumitrescu. De altfel, lucrurile sunt extrem de clare. Delia Dumitrescu nu mai lucreaza la BZI din anul 2007, iar plangerea care a stat la baza anchetei DIICOT este depusa in anul 2012. Atunci, ce legatura sa mai aiba Florin Asimionesei cu o ipotetica plangere facuta de un fost angajat din urma cu atatia ani? Ce-i drept insa, sunt 2-3 oameni din presa locala care au facut diferite plangeri la anumite institutii, folosind nume fictive si dand adresa redactiei BUNA ZIUA IASI. Dar ne-am obisnuit cu aceste practici, iar pe 2 dintre ei ii si stim deja.
Sute de milioane de lei din bani publici pentru Ziarul de Iasi
Si Florin Asimionesei a tinut sa nege categoric manipularile Ziarului de Iasi. „Oamenii din acest oras cred ca vad foarte clar dusmania de care da dovada Ziarul de Iasi in raport cu BUNA ZIUA IASI, care intr-adevar este liderul presei iesene, ocupand locul 5 pe tara, in clasamentul Mass Media, luand in calcul monitorizarile facute de Trafic si de SATI, singurele organisme acreditate sa evalueze presa din Romania. Nu am nicio legatura cu nicio plangere facuta oamenilor de afaceri. Ziaristii de la BZI scriu anchete de presa nu fac plangeri la adresa oamenilor de afaceri, dar la ce sa te astepti de la Toni Hritac? Peste doi ani, cand se va termina cu Nichita si Adomnitei, nu o sa mai aiba cine sa-i finanteze pe cei de la Ziarul de Iasi. Vom vedea atunci ce vor face, probabil ca vor trece la pupat alti politicieni”, a spus Florin Asimionesei.
Aceste declaratii au la baza faptul ca Ziarul de Iasi primeste lunar sume importante de bani (de ordinul sutelor de milioane de lei vechi) de la institutiile deconcentrate din subordinea Primariei sau a Consiliului Judetean. Salubris si Dalkia sunt doar doua dintre firmele care vireaza lunar sume importante de bani in conturile firmelor lui Toni Hritac. Cand nu pot lua bani direct de la Primarie, „deontologii” de la Ziarul de Iasi primesc bai prin intermediari, cum este cazul Festivalului International al Educatiei. Numai pentru acest eveniment, Ziarul de Iasi a incasat de firma B2B Agency, care a organizat FIE pentru Primarie, suma de 500 de milioane de lei vechi. Este evident pentru oricine ca de fapt acesti bani au fost dati de Primarie, dar prin intermediul agentiei de publicitate care a organizat manifestarile de la FIE. Tocmai de aceea probabil ca reprezentantii Primariei, in frunte cu directorul Cosmin Coman, au refuzat sa ne puna la dispozitie cheltuielile efectuate din bani publici pentru acest eveniment. 
In fine, probabil ca nu ar trebui sa ne mire aplombul cu care gazeta condusa de Toni Hritac o apara acum pe Irina Schrotter si incearca sa-i spele imaginea. Ani la randul, familia Schrotter a cotizat la Ziarul de Iasi, pentru a-si crea o imagine de afaceristi onesti. In plus, aceeasi metoda de insela statul prin lichidarea firmelor sau trecerea lor pe numele unor boschetari, folosita de familia Schrotter si de Sorin Ionescu, a fost uzitata extrem de des si de actionarii Ziarului de Iasi.
Comentarii
 • e un alcoolist ,un jeg al Iasului ,hai sa fim seriosi asta este SANTAJISTUL iasului asta este un om de ultima speta La toti de PSD ne-a povestit cum a dat GIGI 10.000 euro lui toNi Hritac La NEGRU

 • ziceti ca delia dumitrescu a lucrat in 2007 la voi, iar plangerea e din 2012.. ok, asa este. dar faza e ca voi ati facut plagerea in 2012 pe cnp-ul deliei aflat la contabilitatea voastra, ca doar n-a facut delia, sotia lui Marfa, plangerea, ca nu are ea habar ce si cum. Sa povesteasca si fanica d., fosta ziarista la voi, cum „a facut” ea plangere la adresa unui om de afaceri dupa ani buni de cand nu mai lucra la voi, plangere de care chiar ca nu avea habar? Hai, G.A., las-o jos ca macane…

 • Ooo, da! Ati descoperit un cuvant nou „deontologie”, de care, se pare, va debarasati cam greu, cel putin in scris.
  Si daca tot va dati destepti:
  „Pentru corecta informare a iesenilor se cuvin facute cateva precizari.”
  Corect e: …se cuvin A FI facute cateva precizari.
  Invatati limba romana mai intai, deontologilor!

Adauga un comentariu